Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sports Cars >> Content

Liste over Classic Muscle Cars

høy ytelse muskelbiler var en viktig fenomen i 1950 '60 og '70-tallet. Produsert av alle store amerikanske bilprodusenten, appellerte muskelbiler til unge bilkjøpere, racing entusiaster og den generelle kjøring offentlige alike. Mens den nøyaktige definisjonen av en muskel bil fortsatt et tema for debatt, inneholdt alle muskelbiler store motorer. Bakhjulsdrift, to dører og to rader med sitteplasser fullføre vanlig konfigurasjon. Mange klassiske muskelbiler er blant de mest collectible og etterspurte amerikanske biler noensinne produsert. Pontiac GTO

Regnes av noen å være den første ekte muskel bil, dukket Pontiac GTO for 1964-modellen år som en performance-orientert versjon av Pontiac LeMans med en 2-dørs kropp og V8-motor . GTO ble redesignet for 1968 og 1974 - som hestekrefter fortsatte å klatre - for å holde GTO konkurransedyktig med nye muskel bil tilbud fra andre bilprodusentene
Plymouth Barracuda
The Plymouth Barracuda også gjort sin debut i 1964, men det var ikke før tidlig på 70-tallet at 'Cuda variant - kan leveres med en 426-kubikk-tommers V8 Hemi-motor - ble en muskel-bil klassiker. En oppgradert fjæring og forgasseren bidro til å sette den 'Cuda bortsett fra resten av den beskjedne biler i Plymouth lineup, og cut-away shaker hette gjør en fullt utrustet' Cuda lett å identifisere i dag.

Dodge Challenger

Dele noen mekaniske komponenter med Plymouth Barracuda, var Chrysler øvrige inntreden i muskel bil arena Dodge Challenger. I motsetning til 'Cuda, Challenger aldri hadde røtter som en økonomisk bil. Det debuterte i 1970 som en hardtop coupe og cabriolet. Flere 6-sylindrede modeller tillatt drivere på et budsjett for å komme inn i muskel bil markedet, men Challenger R /T var resultatet versjonen, med en av flere v8s - inkludert 426-kubikk tommers Hemi alternativet - å sette ut mer enn 300 hestekrefter.
Ford Torino

Basert på mid-size Ford Fairlane av 1960-tallet, Ford Torino først kom i salg for 1968 årsmodell. Selv om flere 4-dørs varianter ble tilbudt, dukket sporty Gran Torino i 1972, og tilbyr drivere fem forskjellige V8 motor alternativer, inkludert top-of-the-line, 429-kubikk-tommers, "385-serien" big-block motor lånt fra Ford Thunderbird.
Chevy Camaro

Chevrolet Camaro var General Motors 'svar på Fords Mustang pony car. Camaro tok flere former i løpet av livet sitt, blant annet som en 1970-tallet muskel bil. Andre generasjon Camaro debuterte for 1970 og inkludert europeiske styling og sporty alternativer som fire-fat Holley forgassere, en Hurst shifter og en Turbo Hydramatic overføring. Camaro var en av de få muskelbiler å overleve 1970 oljekrisen med ytelsen legitimasjon relativt intakt, fortsetter uavbrutt produksjon frem til 2002.
Oldsmobile 442

Oldsmobile 442 begynte livet som et alternativ pakke for Cutlass og ble en unik modell for 1968. Den 1968 442 ble en typisk muskelbil med sin 350-hestekrefter, 400-kubikk-tommers V8, ram-air hette inntak og Hurst shifter. Den 4-trinns W-30 manuell girkasse er en av de mest attraktive elementer i en klassisk Olds 442 i dag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sports-cars/138487.html

Previous:
Next:

sports Cars