Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> sports Cars >> Content

History of Vehicle Aerodynamikk

Automotive aerodynamikk fikk en ustø start i 1900, og som Enzo Ferrari gang mente: ". Aerodynamikk er for dem som ikke kan bygge kraftige motorer" Tid viser seg ofte den beste av oss feil. Grunnleggende Historie

første aerodynamiske forsøk med biler fokusert på å redusere drag, men ingeniører senere lært at down-force og stabilitet var minst like viktig.
Race Effektivisering

første racerbil å bruke effektivisering for å redusere luftmotstanden var Tropfenwagen i 1921, som ble produsert av en tidligere tysk fly ingeniør som hadde blitt satt ut av arbeid ved Versailles-traktaten.


Dymaxion

Det første forsøket på en virkelig aerodynamisk road bil var 1933 Dymaxion Fuller, en bisarr tre hjul, van-lignende bil med en Ford V-8 driver forhjulene.
Wings

I 1959 ble en racer heter Michael May oppdaget lapping Tysklands Nuremburgring med en merkelig omvendt vinge stikker ut av bagasjerommet lokket av hans Porsche. Porsche ble straks utestengt for å være for rask, men vingene ble snart vedtatt i alle kretser av racing.
Chaparral

beryktede Chaparral 2C var en kompromissløs road-racer på slutten av 1960-tallet. 2C brukt en massiv, horisontalt montert turbin vifte for å suge luft ut fra under bilen, slik at den hold deg på veien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/sports-cars/138483.html

Previous: No
Next:

sports Cars