Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Typer kombi

kombi er klassifisert som en hvilken som helst bil med en last plass åpen til sin passasjer området og med et bakre vindu eller dør som hengsler på toppen. Utover denne grunnleggende definisjon, har mange typer kombi blitt tilbudt på ulike punkter i historien av bilen. Tidlige kombi

Biler som med rimelighet kunne bli kalt kombi begynte å vises i 1950, hovedsakelig i Europa og Australia. Disse nye design var mindre enn stasjonsvogner som allerede eksisterte, selv om det åpne lasterommet og topp-hengslet bak liftgate ble lånt fra den populære stil av auto. Noen tidlige kombi inkludert bakseter som kan foldes flatt å utvide lasterommet inn i kabinen, noe som gjør lastekapasitet en av de viktigste salgsargumenter av kombi.
P Som flere kombi kom på markedet, var et skille gjort mellom tre-dørs kombi (biler med to sidedører pluss bakre liftgate) og femdørs kombi (med fire sidedører). Uavhengig av antall dører, kombi vanligvis omtalt to rader med sitteplasser.
Amerikanske kombi

kombi ble populært i USA i 1970-årene. Dette var delvis på grunn av de nye mindre biler som tilbys av de store bilprodusentene i et forsøk på å møte nye føderale utslipp og drivstoff-effektivitet standarder. Disse bilene var tenkt som praktiske transportmidler, og bekvemmeligheten av en kombikupé ble en del av markedsføringen av små, rimelige og praktiske biler.

Chevy Vega, først solgt i 1970, ble den første masseproduserte markedsført amerikansk kombikupé. Vega var en subcompact bil med to sidedører som ble tilbudt som en kombikupé og en vanlig sedan, samt en utvidet stasjonsvogn-versjonen. Blant alle disse typer kroppen, var kombi den beste selgeren. Snart andre kombi kom i amerikanske utstillingslokaler.
Sporty kombi
p Som kombi stil fått aksept gjennom 1970-tallet begynte amerikanske bilprodusentene vedta konfigurasjonen til noen av deres mest populære eksisterende modeller. Ford Mustang, redesignet for 1979, ble tilbudt som en tre-dørs kombi sammen med to-dørs coupé og cabriolet.

Mellomtiden, General Motors designet sin nye versjon av Camaro sportsbil (sammen med sin tvilling, Pontiac Firebird) å bli solgt som en fastback coupe med en bakre liftgate. Bilen har også to rader med sitteplasser og en åpen bagasjerommet. Selv om dette lignet hatchback styling, var bakvinduet mye mer horisontal enn på de fleste konvensjonelle kombi, og begrepet "liftback" ble brukt til Camaro og andre sportsbiler med tilsvarende egenskaper. Andre sportsbiler, slik som de laget av Jaguar og Nissan, har en hatchback liftgate men bare én seterad, og dermed ekskludere dem fra hatchback kategorien.
Europeiske kombi
< p> I Europa, hvor bilprodusentene og drivere har en tendens til å fokusere på funksjonalitet over ytelse eller estetikk, har kombi vært veldig populær siden 1960-tallet. Renault 4 var blant de første vellykkede kombi, kommer i salg i 1961. Austin, Volkswagen og Saab har alle produsert mange sedanmodellene løpet av årene i alt fra sportsbiler til mellomstore touring biler til high-end luksus modeller.

Biler som Volkswagen Gold var blant de kjente europeiske sedanmodellene som ble også solgt i USA. Likevel har hatchbacks vært mer populær i Europa, hvor de ofte tallmessig kupeer og kabrioleter i salgstall, med det motsatte å være sant som regel i Amerika.
Moderne kombi

Etter populariteten av SUVer på 1990-tallet og 2000-tallet, begynte mange bilprodusentene gjeninnføre hatchback som et middel for å selge en bil som lignet en SUV i form av lastekapasitet og funksjonalitet, men i en mindre pakke (og til en brøkdel av prisen) . Delefilter nyttekjøretøyer (cuvs), den moderne etterfølger til stasjonsvogn, servert som en overgangsordning stil. I dag produserer alle store bilprodusenten minst en liten kombi modell.

Dodge Caliber kombi, en av Chrysler entry-level modeller, erstattet Neon coupe i 2006. Fords Focus, en annen stor selger, er tilgjengelige både i tre-og femdørs kombikupé. Importerer for eksempel Hondas Fit og hybrid Insight og Toyota Matrix tyder på at populariteten til kombi er en verdensomspennende trend.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112193.html

Previous:
Next:

andre Autos