Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Positivt og ulemper med en Rotary Engine

Selv om det ikke vanlig i moderne biler, roterende motorer har en drastisk annerledes alternativ til konvensjonelle stempeldrevet forbrenningsmotor. Mens bilprodusentene som bruker en wankelmotor er raske til å peke på sine mange fordeler, det er også visse ulemper. Fordeler og ulemper med en rotasjonsmotor forklare hvorfor det er å foretrekke i visse applikasjoner, selv om det ikke er en standard tilbud i de fleste biler. Mekanisk Operation

En roterende motoren bruker en trekantet rotor å dele plassen inne i motoren, slik at en standard fire-takts syklus av inntak, kompresjon, tenning og eksos. Den bevegelige skiven transporterer drivstoff til de ulike motorrom for hver etappe av syklusen. På denne måte, ligner det en frem-og tilbakegående stempelmotor. Roterende motorer kan bygges med en rekke rotorer, mye som flere antall sylindere som tilbys i stempelmotorer. Rotorene engasjere en drivaksel, som deretter driver bilens stasjonen mekanisme (propellen på et fly, eller hjulene på en bil).
Enkelhet

En av store fordeler av en roterende motor er dens mekaniske enkelhet. En wankelmotor inneholder langt færre deler enn en sammenlignbar stempelmotor. Dette kan redusere kostnaden av design og produksjon. Dette fører også til redusert vekt.

Sammenlignet med standard stempelkompressorer stempelmotorer, roterende motorer inneholder ingen ventiler, kamaksel, vippearmer, timing belter eller svinghjul. Alt dette betyr redusert vekt, færre muligheter for feil og enklere reparasjoner. Når roterende motorer ble først utviklet, ble de brukt til å drive flyet, drar nytte av den roterende motorens høye effekt-til-vekt-forhold.
Andre fordeler

På grunn av den revolusjonerende bevegelse, driver en roterende motor med mindre vibrasjoner enn en stempelmotor. Dette gjør roterende motorer til å være innstilt til å kjøre på høyere turtall, og dermed produsere mer kraft.

En annen fordel med wankelmotor er at i tilfelle av et sammenbrudd, vil motoren ikke lekket ut. Tap av kompresjon eller andre vanlige kilder til motorhavari vil trolig resultere i en alvorlig tap av makt, men den roterende motoren vil fortsette å kjøre for en tid, mens en stempelmotor vil stanse driften umiddelbart under lignende påkjenninger.

ulemper

Rotary motorer ikke inneholder designelementer som fører til driftsmessige ulemper også. Lekkasje mellom motor kamre er vanlig og vanligvis resulterer i et tap av effektivitet over tid. Dessuten er roterende motorer forventes ikke å vare så lenge som tradisjonelle stempelmotorer stempelmotorer. Andre designelementer føre roterende motorer til målrettet brenne motorolje i små mengder, og dermed krever at oljenivået blir ofte sjekket og lagt til. Den økte vedlikehold og kort levetid gjør roterende motorer foretrekke for spesifikke applikasjoner enn massemarkedet biler.
Applications

Siden roterende motorer er usannsynlig å gripe under operasjonell svikt, de er et mye tryggere valg for flyet, der piloten av et fly med en motor som svikter tid å lande trygt. Roterende motorer er også brukt i sport og racerbiler, særlig i Mazdas RX serie sportsbiler. Dette skyldes i hovedsak den roterende motorens evne til å kjøre på høyt turtall og produsere mer kraft over en kortere varighet.

Andre programmer som kan dra nytte av den roterende motoren jevn drift inkluderer go-karts, vannscootere, gass generatorer , motorsykler og motorsager.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112126.html

Previous:
Next:

andre Autos