Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på XR650L

Hondas XR650L ble innført i 1993 for å oppfylle behovet for en motorsykkel stand til å reise lengre avstander både på og utenfor asfalterte veier. For å sikre XR650L ytelse til enhver tid, anbefaler Honda en total endring av motorsykkelen sin oljeforsyning hver 2000 miles. Imidlertid er utformingen av XR650L sin smøring system litt forskjellig fra andre modeller og krever noen ekstra skritt for å tappe sin olje helt. Med de riktige verktøyene, skal hele prosedyren tar minst 30 minutter å fullføre. Du trenger:
Butikk håndklær
14-mm-kontakten
Stikknøkkel
bunnpanne
Momentnøkkel
10-mm-kontakten
oljefilter
trakt
SAE 10W40 motorolje, 2 liter
Vis flere instruksjoner
en

Park din XR650L på stativ sin, og deretter starte motoren. La motorsykkelen tomgang i stedet for tre minutter, så stopper motoren og la den avkjøles i minst 10 minutter.
2

Skru av oljepåfyllingslokket, med sin vedlagte dip stick, fra toppen av rammen røret mellom gasstanken og styret. Rengjør tanklokket er peilepinnen med en klut.
3

Skru av oljetanken renne bolt fra rammens forsiden ned røret, som strekker seg ned fra styret til fronten av motoren, ved hjelp av en 14-mm-kontakt og en pipenøkkel. Tøm olje tank innholdet i en bunnpanne. Rengjør avløpet bolten med en klut, og deretter skru den på plass med 14-mm-kontakten. Trekk til bolten til 29 fot-pounds med en momentnøkkel.
4

Flytt bunnpannen under venstre side av motoren. Skru avløpet bolten fra motorens veivhuset, som ligger bak Shifter pedal, bruker 14-mm-kontakt og en pipenøkkel. Tømme motorolje inn i bunnpannen. Rengjør avløpet bolten med en klut, og deretter skru den på plass med 14-mm-kontakten. Trekk til bolten til 18 fot-pounds med en momentnøkkel.
5

Skru av oljefilteret dekselet er bolter, plassert på motorens høyre veivhuset, med en 10-mm-kontakt og en pipenøkkel. Trekk dekselet av oljefilteret og legg merke til plasseringen av justeringshakket kuttet inn i siden av dekselet og veivhuset. Trekk den gamle oljen filtrere ut av motoren, for hånd, og kast den. Plasser et nytt oljefilter inn i motoren.
6

Juster oljefilterdekselet innretting hakk med veivhuset er hakk. Skru dekselet er boltene på plass med 10-mm-kontakten og pipenøkkel. Stram oljefilterdekselet bolter til 9 fot-pounds med momentnøkkel.
7

Plasser en trakt inn i oljetanken er filler halsen, mellom gasstanken og styret. Surmule én liter SAE 10W40 motorolje inn i oljetanken, og deretter fjerne trakten og skru lokket på plass. Start motoren og la den gå i 1 til 2 minutter, så stopper motoren.
8

Ta av lokket og tørk sin peilepinnen rent med en klut. Hell en halv liter SAE 10W40 motorolje inn i oljetanken, så sjekk tankens oljenivået med peilepinnen. Legg små mengder olje i oljetanken før den er fylt til øvre merke trykt på peilepinnen. Skru peilepinnen og påfyllingslokket på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110967.html

Previous:
Next:

motorsykler