Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er en Svingarm Suspension?

Alle moderne biler har en slags suspensjon å kvele sjåføren og passasjerene fra noen humper i veien. Som med mange ting i bildesign, moderne suspensjoner bære liten likhet med de systemer som brukes i de tidlige dagene av motoriserte reiser. Motorsykler har brukt en suspensjon set-up kalt en svingarm helt siden suspensjoner ble først montert på motorsykler, og dette også har sett store forandringer i årenes løp. Basic Concept

På sitt mest grunnleggende nivå, er svingarmen en fjærbelastet metall bar kjører fra chassiset av sykkelen til bakhjulet og koble på bakakselen. Ideen er å la bakhjulet til å være fleksibel og beveger seg opp og ned avhengig av hva slags bump det er på veien. Armen er fjærbelastet slik at det alltid vil komme tilbake til samme stilling, i en stil som ligner på de mer vanlige gaffel fjæring funnet på biler. Forgaffel, som er montert på forhjulet på sykkelen, ikke vil fungere i svinger, da motorsykkelen er lente seg over på dette punktet.
Original idé

Når suspensjoner ble først montert på motorsykler ble svingarm kalles en svingende gaffel. Dette besto av en svingbare metallrør som går fra chassis til bakakselen, med støtdempere kjører av til under setet. Selv om dette fortsatt er den grunnleggende ideen om svingarmen, var det bare effektiv på stryke ut ujevnheter i en rett linje.
Monodemper

Først introdusert i 1977 for racing sykler, kombinert monoshock det dreibare armen koblet til bakakselen med en suspensjon våren koblet til chassiset selv. Som det var ikke lenger er festet vertikalt til setet, men i en vinkel til chassiset, at suspensjonen fortsatte å arbeide rundt hjørner, slik det var alltid opprettholdes kontakt mellom veien og den drivende bakhjul. De fleste moderne sykler bruke en oppdatert monoshock system med en mer kompleks sammenheng å forbedre både rytter komfort og bakhjul trekkraft.
Twin-Shock
p Som navnet antyder, tomannsrom -sjokk swingarms bruke to fjærer i stedet for én. Bakhjulet er festet til chassiset ved hjelp av en H-formet svingarm - i motsetning til de parallelle stolper som brukes på monoshock - med de to fjærene løpende opp i en vinkel til under setet. Dette er svært lik den swingfork idé, men når gaffelen ble vinklet, korrigerte den noen av feilene. Swingforks er ikke brukt veldig mye lenger på alt bortsett fra store cruising motorsykler som eldre Harley Davidson.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110439.html

Previous:
Next:

motorsykler