Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 1983 Kawasaki 550

I 1983 inkluderte Kawasakis 550 cc motorsykkel range fire separate modeller: sporty GPZ550, standard-stil KZ550, krysseren-lignende 550 LTD og Specter. Alle fire motorsykler brukt en lignende motor som krevde lite oppmerksomhet utover sine vanlige vedlikeholdsrutiner. En av de mest viktige oppgaver er å holde de 550 cc motor fylt med en frisk tilførsel av olje, som gir tilstrekkelig smøring til å holde overdreven slitasje i sjakk. Jobben i seg selv er enkel nok for de fleste 550 eiere å oppnå på en helg ettermiddag, kun ved hjelp av enkle verktøy. Du trenger:
bunnpanne
17 mm socket
Stikknøkkel
Shop håndklær
Drain bolt tetting O-ring
Momentnøkkel
oljefilter

Vis mer Instruksjoner
en

Løft motorsykkel på midten stå å holde den helt oppreist og så plant som mulig. Se under motoren for å finne olje renne bolten og oljen filterets boliger. Oljefilteret holdt bak et deksel i nærheten av cross-over røret, mellom eksosrørene. Oljen drain bolt er plassert noen få inches bort fra olje filter, nær krysset mellom eksosrør og lyddempere.
2

Start motorsykkelen mens den er på senteret stå og la den på tomgang i tre minutter. Dette vil varme motorens oljetilførselen, slik at oljen kan tømmes helt senere i jobben. Stopp motoren etter tre minutter og la den avkjøles i fem minutter.
3

Skru av oljelokket fra høyre side av motoren for hånd. Plasser bunnpannen under oljen renne bolten. Skru oljen renne bolten med en 17 mm pipe og la oljen renne inn i bunnpannen.
4

Trekk tetting O-ring av den oljen renne bolten og tørk avløpet bolten ren med en klut . Ta frem en ny O-ring på drain bolt. Skru tappeskruen bolt på motoren etter at oljen er tappet helt, ved hjelp av en 17 mm-kontakten. Skru den bolten til 22 fot-pounds med en momentnøkkel.
5

Flytt bunnpannen under oljefilteret er coveret. Skru bolten fra midten av oljefilterdekselet med en 17 mm pipe. Senk dekselet bort fra motoren og trekk oljefilteret av motoren. Noe olje vil forbli innen olje filter, eller hvis dekselet; renne denne oljen inn i bunnpannen
6

Place et nytt oljefilter på motoren og installere filter dekselet.. Skru lokket er bolten på plass med et 17 mm-kontakten, deretter stramme den til 22 fot-pounds med en momentnøkkel.
7

Plasser en trakt ned i oljen filler på høyre side av motoren. Fyll motoren med opptil tre liter SAE 10W40 motorolje. Fjern trakten og skru oljelokket på plass for hånd.
8

Tørk bort eventuelt oljesøl med en klut, og deretter starte motoren. Se etter oljelekkasjer på oljefilterdekselet eller avløp bolt. Dersom oljen begynner å lekke fra enten sted, stram til dekslet bolt eller avløp bolt en ekstra kvart omdreining for å stoppe lekkasjen. Stopp motoren hvis lekkasjer ikke oppstår.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110223.html

Previous:
Next:

motorsykler