Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan enkelt installere en Clutch på en motorsykkel

Motorsykkelen clutch er den delen av sendingen som gjør at kraften fra motoren kobles ut mens skiftende, start og stopp. En motorsykkel clutchen er forskjellig fra en på en bil ved at den består av et antall av fiber-plater og metallplater vekselvis anordnet. Disse finnes i en clutch kurv montering. En clutch er vått eller tørt, og den aktiveres av enten en kabel eller en hydraulisk sammenstilling. For enkelt å installere en clutch på en motorsykkel, vil du trenge en service manual for bestemte skritt, og noen grunnleggende verktøy. Du trenger
service manual
Basic socket satt
Clutch nut verktøy
Oil
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Tapp oljen hvis motorsykkelen har en våt clutch. Hvis det har en tørr clutch, kan du hoppe over dette trinnet. Skift olje filter også, som en mislykket clutch vil ofte sende fiber eller metall partikler i oljen og skitne filteret.
2

Ta av clutch dekselet. Hvis du har en våt clutch, må du kanskje fjerne clutch kabel eller clutch slave sylinder først. Rådfør deg med spesifikke motorsykkel manualen. Når du har fjernet clutch dekselet, sett den til side.
3

Fjern boltene som holder den ytre clutch kurv til den indre clutch kurv. Det er vanligvis seks til åtte bolter, avhengig av størrelse og type motorsykkelen. Ofte er det en spesiell hub nut i sentrum at du trenger en spesiell clutch nut verktøy for å fjerne. Ta kontakt med din manual for en del tall. Disse kontaktene er ofte tilgjengelig hos din lokale motorsykkel butikken. Fjern clutchplatene, legge dem ut på en ren, tørr arbeidsflate. Legg merke til rekkefølgen du fjernet dem.
4

Inspiser indre clutch kurv. I mange tilfeller er det ikke nødvendig å fjerne det med mindre det er skadet. Hvis den ikke er skadet og trenger ikke å skiftes ut, la det installert. Inspiser clutchplatene også. I de fleste tilfeller er det bare nødvendig å skifte ut de fiber clutchplatene, ikke metall seg. Inspisere metallplater for fordreining og bluing mot overoppheting. Skift ut om nødvendig.
5

Bytt fiber clutchplatene med nye. Hvis du har en våt clutch, suge de nye fiber plater i olje før montering. Dette vil gjøre installasjonen raskere, og det vil hindre slitasje fra første tørr engasjement. Hvis mulig, suge platene i 24 timer.
6

Installer den ytre clutch kurven, ved hjelp av en momentnøkkel for å sikre at alle fester er strammet til de riktige spesifikasjoner. Rådfør deg med bruksanvisningen for spesifikke tall. Reinstallere clutch mutteren med spesielle verktøy og momentnøkkel.
7

Monter clutch cover, med en ny pakning hvis sykkelen din har en våt clutch. Moment boltene til de riktige spesifikasjoner. Refill sykkelen med olje om nødvendig, og installere kabler eller slave sylindere som ble fjernet i utgangspunktet. Pumpe clutch noen ganger. Med en kabel-opererte clutch, juster vaieren slik at clutchen opererer jevnt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110203.html

Previous:
Next:

motorsykler