Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Analyse av en motorsykkel batteri Cell

Som med andre batterier, inneholder en motorsykkel batteri flere celler. Disse cellene genererer elektrisk strøm via en kjemisk reaksjon med bly, svovelsyre og vann, og kan lades med en lignende reaksjon. Cell Innhold

En standard 12-volts motorsykkel batteri inneholder seks celler på rundt 2.1V hver. Hver celle består av et sett av blyplater nedsenket i en løsning kalt elektrolytt. Elektrolytten i seg selv er en fortynnet svovelsyre løsning (det som vanligvis kalles batterisyre). Kjemiske reaksjoner mellom platene og elektrolytt konvertere kjemisk energi til brukbar elektrisk energi.
Electrolyte

løsning av svovelsyre og vann som er en batteriets elektrolytt inneholder negativt belastet sulfationer og positivt ladede hydrogenioner. Den grunnleggende virkning av drenering et batteri er fjerning av sulfat fra elektrolytten, gradvis å snu den til enkle vann. Motsatt, når batteriet er ladet, er dens elektrolytt etterfylt med sulfat og blir en blanding igjen.
Platene

En celle inneholder positive og negative lede plater, som hver er dekket av et lim (av enten svamp bly eller bly dioksyd) kalt "aktivt materiale". Når batteriet er aktivert, sulfationer flytte til de negative plater, og det gjenværende sulfat i elektrolytten kombineres med det aktive materiale, slik at elektrolytten og belegget platene med en ny substans som kalles bly sulfat. Lead sulfat er en isolator --- det leder ikke strøm --- og så som aktiv materialet blir til bly sulfate, arealet på platene som er tilgjengelig for reaksjoner avtar.
Current
p Som elektrolytten er oppbrukt og platene blir dekket i bly sulfate, forlot elektrolytt er overflødige elektroner over de kjemiske reaksjonene er klar til å benytte anledningen til å strømme ut av batteriet. Når batteriet er koblet til en enhet, for eksempel en motorsykkelens forrett eller frontlys, disse elektronene strømme ut av den negative siden, gjennom enheten og tilbake til den positive siden, og skaper en strøm som driver enheten.

Nedbryting og Lade

Etter et batteri har vært brukt på en stund, har det meste av sulfat i elektrolytten limt med det aktive materialet på platene, og etterlot en vassen elektrolytt og isolerende platene med en skorpe av bly sulfat. Batteriet er ikke lenger i stand til å generere en betydelig elektrisk strøm og krever lading. En lader sender svært mange elektroner inn i de negative platene, tiltrekker den negative ladningen som de positive hydrogenioner i vassen elektrolytt. Disse ioner reagerer med bly-sulfat for å danne svovelsyre og bly, rengjøring de negative plater og gjenopprette elektrolytten, i mellomtiden, reagerer oksygenet i vannet med bly sulfat på de positive platene til å lage den ledende bly dioksyd. Batteriet lades.
Batterilevetid

livet av en motorsykkel batteri kan reduseres på flere måter. Hvis det er tillatt å forbli i en utarmet tilstand i lang tid, vil den bly-sulfat på platene herde og krystalliserer, noe som gjør det umulig å fjerne og dreping av batteriet. På den annen side, hvis et batteri er konsistent overladet, kan elektrolytten koke bort, slik at ytterligere reaksjoner umulig. Og husk at selv når kjemiske reaksjoner i cellene ikke blir stimulert, er en liten bit av sulfat bonding med blyplatene alt av seg selv, forårsaker batterier til selvutlading gradvis over tid.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106949.html

Previous:
Next:

motorsykler