Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

Informasjon om Chrysler Voyager minivans

The Voyager navnet har en lang, beæret historie blant bil buffs. The Plymouth Voyager, en full-size van, var den første til å bruke Voyager moniker før navnet ble overført til Chrysler minivan i 1983. Chrysler Corporation har siden solgt mer enn 12 millioner minivans over hele verden. Historie

Den amerikanske bilprodusenten Chrysler introduserte verdens første minivans i 1983 for 1984 årsmodell. Dodge versjonen ble kalt Caravan og Plymouth versjonen ble døpt Voyager. Minivan konseptet ble lett omfavnet og solgt nesten 210 000 enheter det året. I 1985 minivan gjort Car and Driver Magazine er "Ten Best"-liste. Den opprinnelige Voyager hadde en akselavstand, eller avstanden mellom sentrene av og bakhjulene, av 112 inches. Jo lengre wheel-baserte Grand Voyager ble innført i 1987, som ga forbrukerne med større stabilitet og mer innvendig plass. Andre generasjon Voyager ble innført i 1991, den tredje-generasjons Voyager ble introdusert i 1999. Bortfallet av Plymouth merket ble annonsert i 1999, og Voyager navnet ble overlevert til Chrysler merkevare. Fjerde generasjon Chrysler Voyager ble omdøpt Town & Country i 2004.
Betydning

Etterspørselen etter en ny type familiebil var tydelig så langt tilbake som tidlig 1970 på grunn av en kombinasjon av stigende drivstoffpriser og bekymringer om utslipp. Ifølge Allpar LLC, Chrysler allerede eide om lag 45 prosent av full størrelse van markedet og ønsket å fange stasjonsvognutstyr markedet uten å kannibalisere sin van markedet. Utviklingen av den såkalte "magiske Wagon" (minivan) var en viktig nyvinning i bilteknologi.
Funksjon

Voyager minivan fungert som en krysning mellom en stasjonsvogn og en full-size van. Voyager er designet for å sete mellom fem og åtte passasjerer komfortabelt, avhengig av setekonfigurasjon, Har i tillegg til å gi betydelig bagasjeplass.

Voyager minivan hadde en innovative skyvedøren, flyttbare bakseter og innfelte vinduer som redusert luftmotstand og vindstøy. Voyager er designet rundt Chrysler eksisterende K-plattform, så det var ikke mye større på utsiden enn Plymouth Reliant. Van var lett å parkere i et hjem garasje, var bred nok til å hale en standard ark med kryssfiner, tilbys bedre drivstofføkonomi enn en Gran Fury og ga gode takhøyde for alle passasjerer.
Hensyn

I 2008 Chrysler introduserte ecoVoyager konseptbilen. Selv om denne bilen er ikke en ekte minivan, minnes sin design og konsept absolutt sin forgjenger. Den futuristiske designen har en fire personers kapasitet, men gjør maksimal bruk av innvendig lugar plass. Bilen drives av en unik kombinasjon av en hydrogen brenselcelle og et avansert lithium-ion batteripakke. Chrysler prosjekter en full lading vil ta ecoVoyager mer enn 300 miles med utslipp som inneholder noe mer enn vanndamp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/105602.html

Previous:
Next:

minivans