Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

Om Chrysler minivans

The Chrysler Corp begynte å utvikle konseptet med minivan i 1970. Et sted mellom en stasjonsvogn og en utility van, ble minivan opprinnelig referert til av sine designere som en "garageable van." De beregnede kostnadene for tooling den første generasjonen av minivans ble anslått til mer enn $ 100 millioner, noe som fikk ledelsen til å utsette implementeringen av den opprinnelige minivan format. Innen den første minivan hadde rullet av samlebåndet, oversteg prisen $ 700 millioner. Historie

1983 Dodge Caravan og 1983 Plymouth Voyager, bygget på de samme grunnleggende plattform, har æren av å være verdens første minivans. Disse minivans tok fordel av den stadig mer populære forhjulsdrift teknologi som tillot dem å oppnå overlegen fremgang på en rekke viktige områder som van høyde og interiørdesign.
Formål

Før advent av minivan, eide Chrysler en 45 prosent andel av full størrelse van markedet. Den minivan var et forsøk fra Chrysler å trekke markedsandeler fra voksende familie som var vant til å kjøpe stasjonsvogner samtidig opprettholde sin dominans av full-size-van markedet.
Effects

Introdusert nesten to år i forkant av General Motors 'Astro og Safari, og Fords Aerostar, Chrysler minivan ble en umiddelbar suksess med forbrukere og bilblader. Chrysler begynte produksjonen av sine minivans i oktober 1983 og solgt nesten 210 000 enheter det første året. I 1985 gjorde Chrysler minivan de ti beste Liste fra "Car and Driver" magazine.
Egenskaper

Chrysler minivan innført en rekke populære nyvinninger inkludert skyve side dør, cab forward design og romslig interiør med plass for opptil åtte voksne. På midten av 1980-tallet alternativer inkludert bilevel air condition, strøm seter, vinduer og dørlåser, og et drivstoff-injisert V6 motor. Hver generasjon av Chrysler minivan har resultert i større motorstyrke, økt innvendig plass og større drivstoffeffektivitet.
Hensyn

I 2009 introduserte Chrysler den første av en ny linje av batteridrevne elektriske minivans. Selskapet vil produsere 250 av disse kjøretøyene for United States Postal Service, som har planer om å bruke dem i en rekke forskjellige måter, blant annet bolig-postlevering.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/105568.html

Previous:
Next:

minivans