Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

The History of minivans

The minivan kan spore sine røtter til 1935 i Detroit når den lille, futuristiske Stout Scarab ble produsert av et lite selskap i et begrenset opplag. Men det var Volkswagen Type 2 Transporter som satte scenen for den moderne minivan. Etter å ha tapt betydelig terreng til full størrelse lastebil-baserte varebiler i 1970, minivan gjenoppsto i 1984 da Chrysler introduserte ny versjon av minivan. Stout Scarab

Kanskje den mest romanen bil for å komme ut av Detroit var Stout Scarab. Produsert av Stout Engineering Laboratories, reflekterte Scarab Art Deco kroppen styling i det ekstreme. Skaperen William Stout utviklet en "kontor på hjul" ved hjelp av en aluminium flyet flykroppen og en samordnet organ som innkvartert en lav, flat gulv for å maksimere innvendig plass. Den bakre inneholdt en benk og arbeidsbord. Sin Ford V-8 motor ble montert bak. Men prisen var for høy på $ 5000 for den gjennomsnittlige kjøperen. Bare 100 ble produsert.
Microbus

Mens Scarab var et interessant eksperiment, etablerte Volkswagen Transporter malen for alle fremtidige minivans. Lansert i 1950 i Wolfsburg, Tyskland, Transporter, også kjent som microbus, avholdt ni beboere avhengig av setekonfigurasjoner tilbys. Den ble drevet av en luftkjølt bakmontert firesylindret motor. Tidlige modeller genereres bare 36 hestekrefter
Corvair Greenbrier

Chevrolet forsøkt å kapitalisere på VW microbus 'suksess med sin egen versjon som ble produsert fra 1961. - 65 år. Også ved hjelp av en bak-motor versjon basert på Corvair personbil ble Greenbrier drevet av en 80-hestekrefter 146-kubikk-tommers sekssylindret motor. Det sitter syv passasjerer.
Marked i endring

På midten av 1970-tallet den eneste sanne minivan fortsatt produsert for det amerikanske markedet var VW-bussen. Men det var å miste dampen raskt som kjøpere ble slitne av underpowered, støyende og ineffektiv luftkjølt motor og slått til større lastebil-baserte varebiler. Baby boomers, når den primære forbruker av VW microbus, hadde familiene av de tidlige 1980-tallet. De unngikk deres en gang elskede VW og fars Detroit-laget stasjonsvogner. De ønsket en bil som var trygg, men drivstoffgjerrig og med moderne styling.
Detroit Response

første til å anerkjenne markedsføring potensialet for en moderne minivan var Chrysler. Automaker innført samtidig sin Dodge Caravan og ommerket Plymouth Voyager for 1984 årsmodell. Lengre versjoner fulgte i 2007. Chevrolet Astro fulgte i 1985 og Ford Aerostar i 1986. Den high-end Chrysler Town and Country debuterte i 1990. Chrysler minivans siden deres begynnelse overgikk alle konkurrenter med mer enn 12 millioner solgte.
Dimensjoner

motsetning til dagens lastebil-baserte sport nyttekjøretøyer, ble minivan basert på en passasjer bil ramme og legemliggjort alle personbiler egenskaper. De tidlige Chrysler produserte minivans, for eksempel, satt på en 112,3-tommers akselavstand og målt 178.1.3 inches lang og 65,9 inches høy. De fleste ble drevet av inline firesylindret eller V-6 motorer. Tre sittebenker innkvartert syv passasjerer.
Dag

minivan har siden blitt erstattet av sport nyttekjøretøyer som flere personbil valgfrihet for familier. Videre har Detroit bilprodusentene avstått markedet til Japan. Nissan, Toyota og koreanske bilprodusenten Hyundai er nå de viktigste skaperne av minivans. Ford, Dodge og Plymouth har avviklet sine modeller, selv om Chrysler fortsatt med sin Town and Country.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/105569.html

Previous:
Next:

minivans