Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> diesel Cars >> Content

Lyddempere Tips for dieselmotorer

En rekke forskjellige frekvenser utgjør en eksos notat, som alle produseres av motoren, modifisert av eksos-systemet og til slutt kontrollert og dempet av selve lyddemperen. Dieselmotorer er avhengige av kompresjonstenningsmotor, noe som skaper en overflod av både hyggelige lavfrekvente lydbølger og svært høyfrekvente rallende. Kunsten å gjøre en diesel høres bra er å eliminere motorene skrangle samtidig understreke sin throaty knurring. Bruk flere små Resonators

Resonators er ikke først og fremst lyddempere så mye som de er utvidelse av kamrene brukes til å eliminere et smalt spekter av lydbølger. En utvidelse kammer er en bred plass i eksosrøret som fanger opp og utligner lydbølger med noen frekvens kortere enn eller lik lengden. Denne egenskap gjør at ekspansjonskammeret resonator ideelt for å eliminere høyfrekvens skrangle (som har meget korte lydbølger) og bevare lavfrekvente knurring, som har svært lange lydbølger. Bruk 02:58 ekspansjonskammeret resonatorer måler ca 6 inches lang med en bredde på tre ganger slangen diameter, og plasser dem ca 18 inches fra hverandre så nær lastebilens katalysator som mulig.
Bruk Thick , Straight Tubing

eksos slangen i seg selv kan fungere som en eksospotte og resonator hvis du tune den riktig. En veldig lang, men veldig rett delen av slangen vil tillate den lengste av lydbølger til å flykte uten å annullere ut på noen svinger, og ved hjelp av stor diameter rør vil tillate eksos å overføre mer kraftige lavfrekvente bølger enn det ellers ville gjort. Selvsagt forutsetter dette at du har brukt en slags resonator, fordi store rør vil også overføre mer kraftige høyfrekvente bølgene hvis du ikke allerede har jobbet med dem. Den perfekte dieseleksos vil være en del av 4-plus-tommers rør kjører rett fra motoren til bakre støtfanger, men dette vil ikke være mulig med mindre du har en lastebil med løftet suspensjon. Hvis du er tom for plass, ta en titt på oval-formet rør for å kjøpe et par inches samtidig bevare interiør tube volum. Bruk den tykkeste-gauge slange du kan for å redusere eksos drone og la resonatorer å gjøre jobben sin.
Bruk en gjennomgående lyddemper

Mens chambered gjøre /baffled lyddempere (aka Helmholz resonator) en fin jobb med å fange høyfrekvente lydbølger, de er bare i stand til å gjøre det innenfor et svært smalt spekter av frekvenser. Dette er et problem fordi de fleste ytelse skjerf produsenter imøtekomme deres design mot bensinmotorer, som avgir en langt annerledes spekter av frekvenser enn dieselmotorer do. Som sådan, vil en forbløffet lyddemper som høres flott ut på en bestemt bensinmotor sannsynligvis høres ut som fullstendig søppel på en diesel med samme slagvolum. Så lenge du har brukt en eller flere resonatorer å kontrollere høyfrekvente bølgene oppstrøms, vil en glassfiber-pakket rett gjennom lyddemperen reduserer desibel nok til å holde deg lovlig, samtidig som de lange, hyggelige, lavfrekvente bølger å flykte uhindret. Hvis du har valgt ikke å bruke resonatorer, deretter dele din 4-tommers rør inn et par 2,5-tommers rør rett forbi bakakselen og bruke to baffled lyddempere designet for mindre slagvolum motorer. Disse mindre lyddempere vil mer-effektivt kontrollere klaprer enn en enkelt, stor baffled lyddemper.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/diesel-cars/105162.html

Previous:
Next:

diesel Cars