Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> cabrioleter >> Content

Hardtop Vs. Softtop

The hardtop og myk topp deler mange av de samme styling og konstruktive egenskaper. Hardtop er designet som et fast tak versjon av det konvertible, og var den mest solgte modellen i 1950 og 1960. Begge varianter er mindre stive i konstruksjonen på grunn av mangel av en søyle som støtter toppen. Som en konsekvens, de er bygget med stivere rammer enn de fire-dørs sedan eller todørs coupe. Bakgrunn
p Det er forvirring over forskjellen mellom en hardtop, kupé og sedan. En hardtop er designet for å etterligne utseendet av en cabriolet med taket oppe og ingen "B" søyle støtter taket bak døren. En coupe er en to-dørs modell med "B" søyle støtter taket. En sedan vanligvis, men ikke alltid, har en "B" søyle med fire dører, ifølge Canadian Driver og Hemmings Motor News.
Hardtop Origins

hardtop, også kjent som en hardtop cabriolet, har eksistert siden rundt 1915 med ulike bilprodusentene produksjon pillarless faste tak biler. Men det var ikke før etter andre verdenskrig at Detroit bilprodusentene begynte å se for oss et fast tak som besatt styling av soft top helt ned til to-tone maling ordninger for å imitere konvertible topper, ifølge Hemmings Motor News.


Hardtop sin Debut

GM sjefsdesigner Harley Earl snart utviklet hardtop-versjonen av det konvertible med en tynn taklinje og sporty utseende. Det debuterte på 1949 Buick, Oldsmobile og Cadillac. Av 1952, etterfulgt Ford, Chrysler og Studebaker med coupé, ifølge Hemmings Motor News.
Soft Top Origins

konvertible har vært en del av bil landskapet siden begynnelsen av horseless vogn i 1886. Masseproduserte lukkede personbiler gjorde ikke gjøre en opptreden før ca 1924, ifølge Hemmings Motor News. Cabrioleter var sporty, men dyrt, og foretrekkes av eierne som hadde råd til high-end biler som Cadillac og Lincoln. Ved 1930-tallet, var de fleste biler kupeer og sedan.
Soft Top Kjennetegn

pillared coupe gir bilen kropp og ramme styrke til å håndtere høye hastigheter og svinger evne. Fraværet av taket på det konvertible gjør den utsatt for kroppens flex. Dette krevde bilprodusenten å styrke rammen og kroppen til å eliminere spenn, men det gjorde også bilen tyngre enn standard fast tak versjonen, i henhold til Hemmings Motor News og kanadiske Driver.
Kompromiss

Gjennom 1970-tallet var det konvertible utsatt for lekkasjer og riper. Bakvinduet var ofte plast, som sprakk og fogged med alderen. Den 1957-1959 Ford Skyliner pioner i hardtop, som brukte en elektrisk motor for å trekke hardtop inn i bagasjerommet, ifølge Hemmings Motor News. I dag, de fleste produsenter av roadstere nå gi kjøpere det beste av begge verdener ved å tilby en hardtop cabriolet.
1970

hardtop og myk topp begynte å forsvinne i 1970 med gjennomføringen av strenge amerikanske sikkerhetsregler på biler. For en kort periode, anses Kongressen om å forby cabrioleter som en sikkerhetsrisiko, men en lov ble aldri vedtatt. Myke topper gjenoppsto i 1990-årene, ifølge Hemmings Motor News.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/convertibles/104882.html

Previous:
Next:

cabrioleter