Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> cabrioleter >> Content

Typer Konvertible

Konvertible har blitt tilbudt til sjåfører som foretrekker friluft bilkjøring siden de tidligste dager av bilproduksjon. Gjennom årene har flere forskjellige stiler av konvertible biler blitt produsert. Konvertible sportsbiler, luksusbiler og til og med lastebiler har blitt produsert og tilbys til allmennheten i varierende grad av suksess. Tidlige Cabrioleter

Den konvertible ble født i 1908 sammen med Fords berømte Model T. Kjent for å være den første bilen til å gå inn i masseproduksjon, kjennetegnet Model T en sammenleggbar klut tak med flere dør og vindu konfigurasjoner tilgjengelig for sjåførene å velge mellom basert på klima og deres spesielle kjøreforhold behov. De fleste tidlige biler ble tilbudt utelukkende eller hovedsakelig som cabrioleter, med fullt lukkede modeller ankommer later.As bilhold ble vanlig i 1910-årene og 1920-tallet, ga konvertible stiler vei til mer praktiske design. Cabrioleter fått et rykte som glede biler som ikke var egnet til daglig kjøring, men tilbys en mer rekreasjon eller fritid-orientert erfaring. Dette ryktet er fortsatt intakt i dag, som de fleste cabrioleter er dyrere modeller innenfor en gitt bilprodusenten linje som er priset over sine permanent lukkede kolleger.
Soft Topper

cabrioleter kan deles grovt inn i kategorier basert på bygging av takene. Flertallet av cabrioleter har et stoff eller fleksibel polymer tak rundt en rigid metall skjelett. Disse typer cabrioleter er referert til som myke topper, ragtops eller cabriolet. Bakruten er vanligvis inkorporert i kalesjen, og er konstruert av enten plast av glass. I noen tilfeller er denne type konvertible topp heves og senkes manuelt. Mange moderne biler har en motor som tillater føreren å heve og senke toppen ved hjelp av en dashbordmontert knappen. Nøkkelen Ulempen med makt trekkes tilbake topper er den ekstra vekten av motor.Many sportsbiler selges som myke topp cabrioleter. I tillegg kan mid-size biler med plass til fire eller fem bli tilbudt som skåler eller sedan sammen med konvertible modeller. Luksus bilprodusentene Bentley og Rolls Royce produserer også konvertible versjoner av sine premium touring biler.
Hard Topper

annen type cabriolet bruker en rigid taket, vanligvis sammensatt av en serie hengslede paneler. Disse harde topp cabrioleter likne biler med faste stive tak når toppen er hevet, men er ofte umulig å skille fra myk topp cabrioleter når takene er senket. De stive takplater gir overlegen isolasjon fra veistøy samt varme og cold.Hard topp cabrioleter har en makt uttrekkbar topp eller et avtagbart tak som kan løftes ut av bilen i ett stykke. Flyttbare tak cabrioleter er sjeldne, som fjerning av toppen utgjør en ulempe og vanligvis krever assistanse fra flere personer eller et fast heise. Tak lagring er også en bekymring. Makt trekkes tilbake hardt topper vanligvis oppbevare de takplater i et rom som ligger ved siden av bagasjerommet, og dermed minimere last lagringsplass, men føreren kan heve toppen som trengs i løpet av en tur.
Kjente Konvertible

Chevrolet Corvette, som var den første moderne amerikansk sportsbil, ble opprinnelig designet og bygget som en kabriolet i 1953. Ford Mustang, første av de muskel biler, også debuterte i 1964 som en cabriolet. Ford Thunderbird er kjent for å være en av få serieproduserte biler å har fullt avtagbart tak, både i den klassiske 1956-modellen med et tak som inkluderte koøye vinduer og 2002 gjennom 2005 "retro" Thunderbirds. Gjennom det meste av 1990-tallet, var det fire personers Chrysler Sebring den mest solgte cabriolet i USA. I dag, nye konvertible modeller er også brukt til å gjenopplive interessen i eksisterende modeller, som for eksempel Volkswagen Beetle, Mini Cooper og PT Cruiser (som alle ble tilbudt som cabrioleter bare etter å ha vært på markedet som lukkede biler for en rekke år).
Andre Konvertible

Selv om ikke cabrioleter i strengeste forstand av begrepet, flere modeller fra Chevrolet har funksjoner T-Tops. Disse bilene har avtakbar front takplater med fast bakrute. Lignende konfigurasjoner, kjent som targa topper, har en full bredde roll bar bak setene, men har et tak som er enten trekkes tilbake eller fullt removable.Though sjelden, er det flere modeller av konvertible lastebiler. Chevy SSR er et eksempel, med en makt trekkes tilbake hardt toppen. Mer vanlig er Jeep Wrangler, som har blitt tilbudt i flere tiår som den eneste 4x4 cabriolet. Wrangler er for tiden tilgjengelig med en sammenleggbar myk topp eller en stiv hard topp som kan fjernes i seksjoner. En rekke ettermarkedet Jeep Wrangler topper er produsert, inkludert rullende, sammenleggbare og fullt avtagbart variasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/convertibles/104881.html

Previous:
Next:

cabrioleter