Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> cabrioleter >> Content

Typer kalesjer

Cabriolets og konvertible sportsbiler var en gang bare tilgjengelig for de svært rike, men nå ser det ut mange bil selskaper slipper konvertible versjoner av alle sine biler. Det finnes tre versjoner av konvertible tak, hver med sine egne fordeler og ulemper. Manuell Soft Top

Den opprinnelige konvertible toppen var laget av lerret og ble vanligvis referert til som en myk topp. Den sammenleggbare mekanisme for å ta det ned involverte sjåføren å komme ut av bilen og manuelt rulle tilbake taket, som en sardin kan, eller fjerne den fra festene. Noen modeller hadde støttene som måtte tas ned også.

Dette systemet var billig og lett slik at det ikke kompromittere ytelsen av bilen, men var ikke uten sine feil. Hvis det plutselig begynte å regne, kan prosessen med å sette opp taket ta flere minutter. Bilen var heller ikke veldig sikker. Noen tyv med kniv kunne rett og slett kutte åpne taket for å komme inn.

Moderne manuelle myke topper har mye mer heavy-duty klut for å forbedre sikkerheten og design er mer brukervennlig. De er blitt mindre populært, men kan ofte bli funnet på billigere cabriolets, for eksempel Mini Cooper.
Folding Metal

Folding metall bil tak for cabrioleter har blitt stadig mer populært de siste årene som teknologien har tillatt metalltak å kaste seg inn i flere deler uten at det går vanntetthet. Mercedes har montert denne typen til flere av sine high-end SL-modeller, og har nesten gjort helt bort med klut versjoner.

Betjeningsmekanisme betyr at operasjonen er fullført i løpet av sekunder, og i motsetning klut topper ikke går på bekostning sikkerhet. Den eneste sanne ulempen er at som en metall folding taket krever mye plass når ned, er det ofte svært lite trunk plass igjen. Mekanismen er også veldig tungt og kutte metall taket av en bil ofte kompromisser stivhet i chassis, kan begge ha en negativ innvirkning på ytelsen.
Automatic Soft Top

Automatiserte myk topp cabrioleter er det beste av begge verdener, med den enkle en automatisk taket uten en metall topp er redusert ytelse og trunk plass.

hovedsak er taket festet til en motor lignende til en hard Toppens, men som taket ikke behøver å brette og er lettere og mindre omfangsrik, kan det passe i en mye mindre plass. Mekanismen for drift det legger noen vekt til bilen, men normalt ikke nok til å kompromittere ytelsen.
P Det er fortsatt noen bekymringer rundt sikkerhet, men som en manuell myk topp, gjør moderne, heavy-duty klut det mindre av et problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/convertibles/104963.html

Previous:
Next:

cabrioleter