Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> cabrioleter >> Content

Cadillac Convertible History

Cadillac historie er vevd sammen med både historien til den amerikanske bilindustrien og historien om amerikansk kultur. Av sine mange typer kjøretøy, Cadillacs cabrioleter er kanskje de mest kjente modeller. Historien om Cadillac kabriolet kan spores tilbake til begynnelsen av merkevaren i 1902 og spores gjennom i dag. Ved å analysere endringene i Cadillac cabrioleter gjennom årene, kan man få et glimt av forskjeller i teknologi, bekymringer og smak fra tiår til tiår. Tidlig historie

I 1902 dannet Henry Martyn Leland, William Murphy, og Lemuel W. Bowen Cadillac Automobile Company. Deres mål var å skape luksuriøse biler med de siste nyvinningene innen engineering. Den første Cadillac var ferdig på 17 oktober 1902 og ble kalt Model A Cadillac. Det var en cabriolet bil med en solid kropp og en valgfri avtakbar myk topp baldakin laget av lær eller gummi for dårlig vær. The Model A Cadillac solgt for $ 750. I 1904 ble det baldakindekkede Modell B produsert med tillegg av en okse horn og skrøt de høyeste volum salg av noen bil produsert det året. Fra 1905 ble Cadillac produsere en konvertible hvert tiende minutt for totalt ti timer per arbeidsdag.
1910 til General Motors Acquisition

I 1910 lanserte Cadillac den først lukket topp bil som noensinne er produsert, men dette gjorde ikke stoppe sin produksjon av kabrioleter. De konvertible bilene var så populær at forbrukerne var villige til å betale for bilene og vente nesten et år for bestillingen deres fylles bare for å ha en av de berømte biler. I 1912 inneholdt Cadillac Coupe cabriolet den første elektriske starteren og lysanlegg, og et ekstra sete for en tredje passasjer. Etter flere år med forskning og engineering, ble den første høyytelses V8 motor lagt til Cadillac kabriolet i 1915. I 1917 Cadillac ble en divisjon i General Motors om sine kabrioleter fortsatte å være gjort under Cadillac merkevare.
Depresjon gjennom 1940

Cadillac fortsatte å slippe nye kabrioleter hvert år fra 1918 gjennom tidlig på 1930-tallet og gjort flere fremskritt i sin design, inkludert V12 og V16 motorer. 1932 viste seg å være det verste året i Cadillac historien til det punktet, når bare 2700 av den konvertible Series 355-B Phaenton ned fra 15 000 som ble solgt bare to år tidligere. Cadillac overlevde depresjonen, imidlertid, og fortsatte med å selge ti ganger 1934 beløp. På 1940-tallet dominerte Series Sixty-One og Fleetwood Cadillac lineup av kabrioleter.
1950 og 1960

Stilene av denne perioden ble i stor grad designet av Harley J Earl. Etter sin første tail-finned konvertible ble solgt i 1948, ble den jet-inspirert body design en favoritt av amerikanerne. Høydepunktet for denne kjepphest var 1959 LaSalle cabriolet, som automotive historikere tout som en av de fineste cabrioleter noensinne produsert. 1950 Cadillac cabrioleter var også kjent for sin Dagmar støtfangere, som var inspirert av artillerigranater og prydet forsiden av Cadillacs fra 1953 og framover. 1960 brakte en avta i popularitet både finnene og Dagmar støtfangere som nye design ble mer elegant, mer sofistikert og og tonet ned. Dette kan best sees ved å undersøke DeVille konvertible gjennom hvert år av 1960-tallet. I 1969 ble DeVille verdi klart avledet fra sin ytelse og engineering snarere enn noen trendy kroppen statister.
1970 og utover

løpet av 1970, salg av Cadillac kabrioleter ble satt tilbake på grunn av sikkerhetsmessige restriksjoner brakt videre av bekymringer over rulle. I tillegg ledet drivstoff krisen i 1973-1976 til enda en ytterligere reduksjon i salg av alle Cadillacs som stor størrelse gjort dem for kostbart ved pumpene. Å gjenopplive salg, Cadillac overhalt sin linje av kjøretøy slippe en Sevilla Cabriolet i 1976 med reduserte dimensjoner, mindre motorer og den første elektroniske drivstoff injektor. Dette trekket bedret situasjonen noe, men Cadillac fortsatte å revolusjonere, til slutt resulterer i Cadillacs ser veldig mye som andre GM biler. Dette trakk også fra salget som kundene strømmet til rimeligere cabrioleter av andre beslutningstakere i stedet for Eldorado. Fra da av har Cadillac produsert bare noen få typer av luksus konvertible, inkludert Allante og XLR.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/convertibles/104878.html

Previous:
Next: No

cabrioleter