Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> cabrioleter >> Content

1956 Corvette Engine Options

Chevrolet Motors først utgitt i Corvette i 1952, men det tok ikke av i salg eller tjene status som en "Classic American Car" til 1956. Det året redesignet Bob Cadaret Corvette kropp for å gi den "face" grill og elliptiske-formet "side viker" som gikk fra forhjulene til midten av døren panel. I 1956 produserte Chevrolet Corvette som en todørs cabriolet coupe og tilbød tre motoralternativene til potensielle kjøpere. Standard V-8

Fra modellår 1953 til 1955, Chevrolet bare tilbudt Corvette i et inline-seks. Deretter ingeniør Zora Arkos-Duntov hevdet at Chevrolet skal endre Corvette å konkurrere mot Ford i høy ytelse markedet. Etter tre år med en seks-sylindret motor, kom i 1956 Corvette utstyrt med en V-8 motor. Standarden V-8 deplasement utgjorde 265,5 cubic inches og matet drivstoff inn i motoren gjennom en fire-barrel forgasseren. I ytelse, V-8 kunne produsere 210 hestekrefter ved 5600 rpm og oppnådde 233 lb.-ft. dreiemoment. Ingeniører bygget alle tre av 1956 Corvette motorer som en front-montert, vannavkjølt fire-takts motor med to ventiler per sylinder. I alle tre motor modeller, kan sjåførene velge mellom en to-trinns automatisk eller tre-trinns manuell girkasse.
V-8 motor med doble Forgassere

Chevrolet også tilbys en V-8 motor for 1956 Corvette med to fire-fat forgassere. Mens denne V-8 matchet lager innstilling som er 265 kubikk inches av fortrengning, utnyttet det en økt kompresjon. Førere som har kjøpt denne V-8-pakken kunne nyte 225 hestekrefter ved 5200 rpm, med 270 lb.-ft. dreiemoment. Når den er utstyrt med dual-forgasseren V-8 motor og tre-trinns manuell girkasse, kan 1956 Corvette akselerere fra null til 60 mph på 7,4 sekunder og oppnå en hastighet på 100 mph i 20,8 sekunder. Denne konfigurasjonen ble den mest populære modellen bestilte fra forhandlere det året.
V-8 motor med doble Carburetors og Duntov Cam

Chevy også gitt ut en modifisert versjon av dual-forgasseren V-8 motor som kom med noen Corvette utstyrt med "SR", eller "Special Racing"-pakke (i motsetning til "RPO," eller "regulær produksjon Option"-modeller). Denne pakken legges en high-lift kamaksel til den doble fire fat forgassere av den kraftige V-8, som legges ytterligere 15 hestekrefter til V-8 225, for totalt 240. Dette forbedret ytelse aktivert rallyfører John Fitch å treffe 145 mph mens du kjører Corvette i Daytona for Speedweeks, markerer en ny rekord for en produksjon bilens topphastighet. Den "SR" modellen også endret eksosanlegget slik at enderør av lyddempere gått ut fra under de bakre sider av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/convertibles/104913.html

Previous:
Next:

cabrioleter