Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> cabrioleter >> Content

1990 Mazda Miata Teknisk informasjon

Mazda Miata debuterte som 1990 modell år kjøretøy og skåret ut sin egen nisje i markedet. Den eneste andre ekte to-seters roadster-stil konvertible på markedet på den tiden var Alfa Romeo Spider, men $ 13 800 Mazda Miata tilbudt en rimeligere vei til roadster opplevelse. Luksus alternativer var begrenset under Miata innledende årsmodell, og tilbyr en ren, uten frills kjøreopplevelse, som de 1960 britiske roadstere som hadde inspirert den. Drivverk

1990 Mazda Miata, også kalt MX-5 Miata, ble drevet av en naturlig pustende, 1,6-liter, in-line firesylindret motor. Denne motoren hadde en 16-ventilers dual-overliggende kamaksel design med en 3,10-tommers diameter, en 3,30-tommers hjerneslag og et 9.4-til-1 komprimering. Utgang for denne motoren ble vurdert til 116 hestekrefter ved 6500 rpm og 100 fot-pounds av dreiemoment ved 5500 rpm. Mazda tilbys et utvalg av fem-trinns manuell eller firetrinns automatisk girkasse å håndtere denne bilens skiftende oppgaver.
Mål og vekt

The Miata kompakte fotavtrykk satt på en 89,2-tommers akselavstand, med en front og bak styr på 55,5 og 56,2 inches, henholdsvis. Liket av dette roadster hadde en samlet lengde på 155,4 inches, mens bredden og høyden var 65,9 og 48,2 inches, henholdsvis. Den Miata hytte tilbudt sine beboere 37,1 inches av headroom, 42,7 tommer med benplass og 50,4 inches av skulderbredde, som var nok innvendig plass til å huse en person med en høyde på seks meter. Miata rullet på et sett med 14-tommers felger pakket med P185/60HR14-size dekk. Mazdas Miata roadster tungen på vektskålen på litt over 2100 pounds, en annen nikk til den klassiske 1960-tallet britisk roadster.
Standardfunksjoner

Miata ble opprinnelig bare tilbys med spartanske fasiliteter, med fokus på kjøreopplevelsen av en lett roadster. Standard utstyr på 1990 Mazda Miata inkluderte en kollisjonspute på førersiden, klut bøtte seter, frontrute, en makt antenne, strøm bremser, 14-tommers stålfelger og en fem-trinns manuell girkasse.
Tilleggsutstyr

liste over tilleggsutstyr for 1990 Miata leser som en liste over praktiske alternativer i stedet for luksus avtaler. Mazda tilbudt muligheten til å inkludere elementer som skinnratt, cruisekontroll, servostyring, air condition, elektriske vinduer, anti-tyveri system, spoiler bar, hardtop tak, begrenset-slip differensial, fire-trinns automatisk og 14-tommers legering rim oppgradering. Kjøperne hadde også et valg av en AM /FM stereo med kassett eller en AM /FM stereo med CD-spiller. Senere gjentakelser av Miata ville tilby sanne luksuriøse fasiliteter, som for eksempel skinn sitteplasser overflater.
Resultatutvikling

Motoren på 1990 Miata kan ha vært mindre kraftig enn motorene av mange tradisjonelle idretter bilmotorer, men bilen tilbudt en svelte vekt, som satte mindre belastning på motoren og ga kvikk håndtering, også. Den Miata kunne gå fra null til 60 mph på under 9,0 sekunder og var i stand til å kjøre gjennom kvart-mil på 16,8 sekunder på 80 mph. Miata tilbudt sin sjåfør en manøvrerbar, 30,6-fots snu diameter, og ansatt rack-and-pinion styring, selv Mercedes SLK roadster, innført over fem år senere, brukte en resirkuleringsanlegg ball styresystem som tilbys mindre road-følelse enn den mer avansert system i de mer rimelige Miata.
Fuel Economy

Mazda Miata ble vurdert til 21 mpg i byen og 26 mpg på motorveien når det er utstyrt med fire -trinns automatgirkasse. Den Miata med en femtrinns manuell girkasse ga 22 mpg i byen og 28 mpg på motorveien. Drivstoff i denne kompakte roadster ble trukket fra en 11,9-liters tank.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/convertibles/105037.html

Previous:
Next:

cabrioleter