Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre et Stuck oljefilter i en 2000 Sunfire

GM tilbudt 2000 Pontiac Sunfire med enten en 2,2-liters eller en 2,4-liters firesylindret motor. Den oljeskift fremgangsmåte, uavhengig av motor-konfigurasjon er den samme. Oljefilteret er plassert på baksiden av motoren, rett over oljepluggen, og du får tilgang til den fra under bilen. Du kan ganske enkelt fjerne et stramt olje filter med grunnleggende håndverktøy. Du trenger
Floor jack
Jack står
Drensvannsoppsamler
15 mm seks-punkts kontakten
Ratchet
Små filternøkkelen
Torque Wrench
4 liter 5W -30 Motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Åpne kjøretøy hette og støtte den med hette prop stang. Ta av oljepåfyllingslokket. Løft fronten på bilen i luften med gulvet jack og plasser bukker under fremre hjelperamme rails. Senke gulvet jack før bilen hviler trygt på bukker. Fjern gulvet jack
2

Plasser renne pannen under motoren oljepluggen. Løsne tappepluggen med 15 mm seks-punkts socket og skralle. Fjern tappepluggen raskt for hånd og sett til side. La all motoroljen renne.
3

Forsøk å slå oljefilteret mot urviseren for hånd. Hvis filteret ikke vil flytte, plassere filternøkkelen over oljefilteret og forlenge håndtaket, slik at du kan trekke ned på på håndtaket for å rotere filteret mot klokken. Når filteret er løs, fjerne den for hånd og tømme filteret i avløpet pannen. Tillate noen gjenværende oljen renne fra oljefilterhuset.
4

Inspiser gamle oljefilteret for å sikre oljefilteret pakning ble også fjernet med filteret. Hvis det ikke er pakningen til stede på kontakt overflaten av olje filter, trekker oljefilteret pakningen ut av oljefilterhuset.
5

Inspiser det nye oljefilteret å sikre at det er en ny pakning sitter i dalen av kontaktflaten på oljefilteret. Åpne en av liter 5W-30 olje og dyppe fingeren i oljen. Påfør en tynn film av olje til olje filter pakning, og dette vil hjelpe gummipakningen å skli på anleggsflaten mens stramme, slik at det å forsegle riktig
6

Tråd det nye filteret på oljen. filterhuset. Stram oljefilteret med urviseren til olje filterpakningen berører filter boliger, trekk deretter filteret en hel omdreining, den skal være tettsittende. Installer bunnpannen bunnpluggen i sin respektive hullet og trekk til 19 fot-pounds med 15 mm seks-punkts kontakten og momentnøkkel. Fjern renne pannen og oppbevar det på et trygt sted før det kan behandles som spesialavfall.
7

Løft fronten på bilen ut av bukker med gulvet jack og fjern bukker. Senk bilen til bakken og fjerne gulvet jack.
8

Hell tre liter olje inn i motoren gjennom oljepåfyllingshullet. Vent fem minutter for å la oljen fullt renne ned i bunnpannen. Trekk peilepinnen og kontroller oljenivået. Hvis oljen er innenfor driftsområdet, installere oljepåfyllingslokket og starte motoren i 30 sekunder, og deretter slå den.
9

La motoren til å sitte i ytterligere fem minutter og sjekk motorolje nivå igjen. Tilsett olje til motoren, sjekke peilepinnen hvert kvartal av en liter, til oljenivået er i midten av driftsområdet på peilepinnen. Installer oljepåfyllingslokket tettsittende og stenge bilen panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133393.html

Previous:
Next:

oljeskift