Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik installerer du et oljefilter på en 2004 Ranger

Når du skifter oljen i en 2004 Ford Ranger, vurdere også å installere en ny olje filter. Ford anbefaler bruk Motorcraft oljefilter, men andre midler kan også benyttes. Du må kanskje bruke en olje filter skiftenøkkel, avhengig av hvor tett det forrige filteret ble installert, og om gummipakningen ble smurt. Den gamle filteret kan spillolje ved fjerning, så det anbefales oljen tappes fra pannen før filteret er fjernet. Du trenger:
Oil filter skiftenøkkel
motorcraft FL-820S oljefilter
rene filler
Drensvannsoppsamler
4 liter SAE 5W-30 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Skyv oljeavtappingsbeholder til førersiden av bilen, under oljefilteret.
2

Place noen filler under filter på ulike deler, slik at sølt olje vil ikke dryppe.
3

Løsne filteret for hånd, eller med olje filter skiftenøkkel hvis det er for stramt. Når det er tilstrekkelig løs, raskt fjerne det fra filteret montere og vri den slik at åpningen vender oppover. Dra den ut fra under panseret og la den renne i avløpet pannen.
4

Smør det nye filteret med olje og skru den på oljefilteret mount. Strammet til for hånd, og deretter slå mellom 1/8 og 1/4 omdreining med et filter skiftenøkkel. Tørk opp eventuelt oljesøl med filler.
5

Fyll motoren med ca fire liter SAE 5W-30 olje og sett på lokket. Start motoren, og la den hvile i 10 til 15 sekunder. Kontroller oljenivået med peilepinnen, og kontroller at ingen olje lyser på dashbordet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133114.html

Previous:
Next:

oljeskift