Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Olje Viskositet Test Equipment

En av de viktigste aspektene ved olje som benyttes for smøring er dens viskositet eller motstand mot strømning . Jo høyere oljens viskositet , jo bedre vil det forholde seg til metall deler av en maskin, men smøremiddel må være tynn nok til å få en tilstrekkelig mengde mellom de bevegelige delene . Test Tubes

Den enkleste formen for olje viskositet testutstyr er et reagensglass eller gradert sylinder . Forskere eller studenter fylle røret med olje , og deretter slippe en glassperle inn i oljen , og måle tiden det tar for vulsten for å nå bunnen . Perlen faller saktere i tykkere , mer tyktflytende graderinger av olje enn i tynnere graderinger av olje.
Kapillarrørets Viscometer

kapillarrør Geppler drives ved å plassere olje inn i et glass kapillar , og deretter anvende sug for å trekke oljen gjennom røret . Forskeren frigjør sugekraft , slik at oljen kan strømme tilbake gjennom røret under tyngdekraften. Tiden det tar mer tyktflytende graderinger av olje til strøm er større enn den tiden det tar tynnere graderinger av olje å strømme.
Rotary Viscometer testmetoden

i den roterende viskosimeter testmetode som vanligvis blir kalt Brookfield -metoden blir oljen plasseres i et glassrør , som er isolert ved en fast temperatur . Et metall spindelen roterer i røret . Oljen absolutte viskositet kan bestemmes av dreiemomentet som kreves for å rotere spindelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132952.html

Previous:
Next:

oljeskift