Hvordan gjenoppstår brake rotors

De bremseskiver på en bil er en svært viktig del av sin sikkerhet og ytelse. Rotoren (eller bremseskiven) er den skiveformete komponent som bremseklossene og bøylen klemme bort på når bremsene brukes, som igjen bremser bilen. Til slutt, rotorer begynner å slites ned og kan bli scoret av bremseklossene. På dette punktet rotorene må erstattes eller vris ved et maskinverksted, som er prosessen med maskinering materiale av rotoren slik at den er flat og glatt igjen. Du trenger
Floor jack
Jack står
Socket sett og skralle
Skrutrekkere
Brake renere
Vis flere instruksjoner
en

Bruk en hjulmutternøkkel å løsne festeboltene som holder hjulene på kjøretøyet. Løft bilen med et gulv jack og senk den ned en jack stativ eller bukker på hjørnet der du skal fjerne rotoren eller rotorer. Fjerne hjulene og sette dem ut av veien.
2

Spray brems renere på komponentene til bremsen (rotor, caliper og nærliggende deler) og tørk alt med en ren fille. Finn de to store caliper bolter som holder målepunktet til suspensjon eller til bøylen braketten. Disse boltene vil møte hjulbuer og vil bli plassert på toppen og bunnen av bøylen. Fjern boltene med riktig størrelse socket og skralle.
3

Skyv bøylen av rotoren. Du må kanskje bruke litt innflytelse til bøylen ved å vippe den sidelengs for å trykke bøylen stempelet i nok til å være i stand til å skyve bøylen over rotoren. Knyt målepunktet på en nærliggende suspensjon komponent med et stykke wire eller støtte det på noen måte slik at den ikke drar på den myke brems linje og skade det.
4

Fjern bøylen braketten hvis bilen bruker en. Ikke alle biler bruker en caliper braketten for å støtte bøylen. Hvis det er en skyvelære brakett, er skruene ikke plassert på toppen og bunnen av braketten. Sett boltene og braketten til side.
5

Fjern skruen som holder bremse rotoren på plass hvis bilen din bruker en, men ikke alle biler bruker et sett skrue for rotoren. Settskruen vil bli fjernet med en Phillips, flat-head eller Allen bit. Trekk rotoren rett ut av navet. Du må kanskje trykke på rotoren bakfra med en gummihammer for å frigjøre den fra navet.
6

Ta bremse rotoren til et lokalt verksted for å få den omgjort. Rotorer kan ikke slås av en amatør, siden prosessen krever spesialutstyr og spesielle ferdigheter som må gjøres riktig. Maskinen butikken vil være i stand til å slå opp minimum tykkelse på din bremse rotoren å fastslå om det er fortsatt brukbart. Som i 2010, var kostnaden for å slå en rotor alt fra $ 10 til $ 30.
7

Sett rotoren i det motsatte av fjerning når den er slått av maskinen butikken. Sett tilbake skruen og bøylen braketten hvis det er aktuelt. Skyv bøylen over rotoren og stram boltene. Skift hjulene og senke bilen ut av jack står på bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126306.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil