Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Car Cleaning >> Content

Typer Car Wax

Voksing en bil er en av de beste måtene å gjøre det ser sitt beste og bevare sin finish. Voks beskytter lakken mot miljøfaktorer, inkludert skadelig ultrafiolett sollys som kan falme maling over tid. Flere forskjellige typer av bil voks, er tilgjengelige fra en rekke produsenter, med hvert produkt som har sine egne fordeler.
Dekorvoks på en Classic Car
Naturlig Wax

Noen av de høyeste priset (og beste resultater) typer bilvoks er laget av naturlige ingredienser. Den vanligste blant disse er carnauba, som er en form for var at kommer fra en brasiliansk plante kjent som copernica cerifera. Mens mange merker av bilen var å bruke carnauba i blandinger som også inneholder petroleumsprodukter og andre oljer, noen bileiere foretrekker å bruke ren carnauba på sine biler. Carnauba-baserte voks ofte varer mellom en og to måneder og gir utmerket beskyttelse for billakk.

Syntetisk voks

Mange andre former for bilvoks er produsert helt fra syntetiske ingredienser. Disse voksene er kjemiske forbindelser som er ment å tjene samme formål som naturlig voks som en lavere kostnad. Syntetisk voks-produkter blir noen ganger referert til som maling tetningsmidler, som de inneholder lite eller ingen naturlig voks. Syntetisk voks er formulert for å være enklere å bruke, og krever mindre innsats for å gni på, så buff off i forhold til naturlig voks. Syntetisk ble varer også lenger, blant annet fordi det kan være kjemisk formulert for å være mer motstandsdyktig mot varme.
Naturlig vs syntetisk

Debatten mellom fordelene ved naturlig og syntetiske bil voks er en pågående en i bil samfunnet. Carnauba ble er generelt enige om å produsere den glossiest finish. Imidlertid må bileiere bruke den på nytt med jevne mellomrom eller risikere skade på maling. Når en enkelt voks jobb må vare en hel sesong, er syntetiske produkter foretrekkes. I noen tilfeller bileiere bruke en base coat av syntetisk voks, og deretter et lag med naturlig voks for å gi det beste av begge verdener.
Merker og varianter

For mange år, var Turtle Wax den mest kjente og mest brukte merkevare av bilvoks. I dag Turtle Wax produserer en omfattende linje av voks, mens mange andre merker (inkludert DP, Wolfgang og armorall) selger lignende voks produkter. Foruten både naturlige og syntetiske voks alternativer, er moderne bilvoks også tilgjengelig som enten en lime eller en væske. Flytende voks kan sprayes på under eller etter en bilvask mens massen ble må gnis på og lov til å tørke, når overflødig voks kan gnis av.
Andre produkter
< p> en rekke andre produkter blir ofte brukt i forbindelse med, eller i stedet for, selve bilen voks. Som voks, er bilen polish finnes både som flytende og en lime. Men snarere enn å produsere et beskyttende lag som voks gjør, fjerner polish faktisk et lag med skitt og rusk mens undergraver bilens beskyttende toppstrøk. Rubbing forbindelser og andre bilpleiemidler kan fjerne rust, redusere forekomsten av riper, og selv jevne ut en skadet lakken. Det er ofte best å bruke voks følge noen av disse produktene som en måte å erstatte det beskyttende laget tapt for omfattende rengjøring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/car-cleaning/122387.html

Previous:
Next:

Car Cleaning