Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hemi 265 Specs

I USA, "Hemi" er synonymt med Mopar beste muskler biler av 1960-tallet og 70-tallet - store V8-motorer med høy ytelse og hemispherical topplokk. På den andre siden av verden, Australia hadde sin egen "hemi." Også laget av Chryslers Mopar, delte den lite til felles med de klassiske amerikanske Hemi V8 andre enn navnet. Men det var en stor motor --- en arbeidshest, rett sekssylindrede med god kraft og drivstofføkonomi --- ikke en drag racer. Configuration and Power Output

265 har blitt produsert i mange gjentakelser, med forskjellig forgasser og manifold oppsett, endringer i komprimering, stempler og havner. Men den viktigste konfigurasjonen er den samme: en 265 kubikk tommer, sekssylindret med halvkuleformet forbrenningskammeret. Blokkene var avledet av de samme straight-seks motorblokker av 1970-tallet. Drevet av en enkelt-barrel forgasseren, toppet dreiemoment med 273 lb.-ft. ved 3000 rpm og hestekrefter toppet seg med 203 på 4800 rpm.
Forbedret Hodet Flow

Fire-takts motorer er mer effektive og gjøre mer strøm når de har godt hode flyt . Den gass-luftblanding må strømme uhindret inn i forbrenningskammeret, hvor den komprimeres av stempelet, tilfører man deretter utvist gjennom eksosventilen. Hemispherical brennkammer er en måte å øke head flyt.
Halvkuleformet Combustion Chamber

halvkuleformet eller "hemi" forbrenningskammeret er en der toppen av sylinder, eller hodet, er kuppelformet. Hoder kommer i en rekke interne former. Noen er delvis hvelvet, noen er flat og noen har grunne kupler. I fire slag, de friske inntaks-og eksosventilene er på toppen av forbrenningskammeret. Det betyr at strømmen av den gass-luft-blandingen kommer inn i motoren, så skrur ned gjennom inntaksventilen, kommer inn i forbrenningskammeret, da de brukte avgassene beveger seg oppover i eksosporten og rett ut eksos inntak. For å se på en profil av strømmen, vil den gå rett, så gjør en U-form inn i forbrenningskammeret, kommer deretter ut --- ligner formen på sink-felle. Det ville flyte bedre hvis den kunne bevege seg direkte gjennom forbrenningskammeret lik en to-takts-porter hvor ventiler er på siden av sylinderveggene. Ventilene på en halvkuleformet hode er vinklet, så egentlig, flyten beveger seg rett gjennom halvkule, mer som en to-takter, økende makt. Dette blir referert til som "cross-flow". Den 265 Hemi, men ikke har en cross-flow design liker de amerikanske V8 som både innsug og eksos porter var på samme side av brennkammeret.
Mopar

Mopar er en divisjon av Chrysler --- en av USAs "Big Three" bilprodusentene som produserer mange merker. Navnet er en forkortelse for "motordeler" fordi Mopar er deler divisjon. Det spiller designe ikke og produsere biler, det gjør komponentene. Så, er Chrysler motorer, inkludert 265 Hemi, ofte referert til som "Mopar" motorer.
Valiants og andre biler med Hemi 265s

Chrysler Australia er enda en delingen av Chrysler. På 1970-tallet brukte Chrysler Australia på 265 Hemi i sin versjon av Chrysler Valiant, som ansatt en skrå-seks. Den svært utilitaristisk motoren ble brukt i en rekke arbeidshest kjøretøyer som drosjer, politibiler og andre kommunale kjøretøy på grunn av sin holdbarhet, rimelig kraft og relativt god drivstofføkonomi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93298.html

Previous:
Next:

Muscle Cars