Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Muscle Cars av 60-tallet

Muscle biler er mid-size biler som har kraftige motorer som en V-8. Detroit bilprodusenter begynte markedsføring muskelbiler i 1960, når amerikansk ungdom ønsket raskere biler. Muskelbiler er forskjellige fra sportsbiler. Begge er bygd for fart, men sportsbiler generelt er mindre to-setere. Tiltalende attributter

Muscle biler ser ut som racerbiler og høres tøft. De brøle når pedalene treffer metall og de tyster når sjåførene vise frem ved å legge gummi. Baby Boomers som nådde tenårene i 1960 ble tiltrukket av bilenes kombinasjon av kostnader og sterke resultater, ifølge femtitallet Web. Muskelbiler var ikke foreldrenes trauste stasjonsvogner.
Popular Brands

Pontiac utløste muskel bil mani i 1964 da det satt en V-8 motoren på Tempest sin modellen og kalte det en GTO. Andre bilen selskaper fulgte snart etter. I løpet av midten til slutten av 1960-tallet, ble Detroit produsere slike populære muskelbiler som Dodge Charger, Chevy Chevelle, Ford Mustang og Plymouth Road Runner.
Fallende salg
< p> Den muskel bil markedet tørket opp i de tidlige 1970-tallet, da sikkerhet, luftforurensning og drivstoffpriser ble bekymringer. Automatisk sikkerhet vaktbikkjer som Ralph Nader motsetning sette teen drivere i kraftige muskelbiler. Bil selskaper ble tvunget til å redusere giftige utslipp fra biler å møte føderale luftforurensning forskrifter. I 1973 innførte OPEC en olje-embargo som begrenset produksjon og førte til gass rasjonering. Siden muskelbiler var ikke dyre objekter, stoppet bilprodusentene produsere dem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93195.html

Previous:
Next:

Muscle Cars