Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hvordan beregne Rettet Torque

Mekaniske gear brukes i sett å formere dreiemoment (roterende kraft) eller hastighet (rotasjonshastighet). Dreiemoment og hastighet er omvendt proporsjonale i gir settene, så som dreiemoment går opp, går hastigheten ned forholdsmessig. Ett gir å kjøre en annen for disse formålene er et tannhjul sett, er systemer av utstyr settene kalles overføringer eller girkasser, og serien av en av disse betegnes girspor eller drivverk. Beregning av samlede rettet dreiemoment gjennom drivverk er grei og systematisk. Du trenger
kalkulator eller regneark
Vis flere instruksjoner
en Bulldosere også dra nytte av komplekse reduksjonsgir systemer.

Definer rettet drivverk. Anta at du vil kjøpe en traktor til å trekke tunge lass. Det er allerede fastslått at traktoren må anvende minst 5000 pounds av trekk-kraft til bakken for å hale belastningene. Traktorens motor har maksimalt 125-fot-lb. dreiemoment på 2500 omdreininger per minutt (rpm). Hjulene på traktoren er fire meter høy, og bakakselen reduksjonsgir forholdet er 10-til-1. Med disse parametrene klart definert, kan du beregne nødvendig girutveksling å gi £ 5000 av trekkraft.
2

Beregn det nødvendige dreiemomentet på traktoren hjulet drivakselen. Fordi hjulene er fire meter høy, er deres radius 2 meter. Navhylse dreiemoment som kreves for å gi £ 5000 av makt på en radius av 2 meter fra akselen er £ 5,000 x 2 meter = 10 000-fot-lb. av rettet dreiemoment nødvendig på akselen.
3

Figur ønsket overføring til bakakselen (drivakselen) utgang dreiemoment. Overføringen spindelkoblinger navhylse gjennom en 10-til-1 vinkeldrev sett, noe som endrer retningen av dreiemomentet (forut-akterut til side-til-side) mens multiplisere momentet med en faktor på 10. Hvis 10 000-fot-lb. dreiemoment kreves ved aksel, ville overføring nødt til å forsyne 10 000-fot-lb ./10-to-1 ratio, eller 1000 fot-lb. av rettet dreiemoment til drivakselen.
4 Hot rods formere rettet dreiemoment på bakakselen.

Beregn de nødvendige lav girutveksling i overføringen for å gi 1000-fot-lb. av dreiemoment til drivakselen. Fordi motoren produserer 125-fot-lb. av dreiemoment til overføring inn gjennom clutchen, dividere den utgående dreiemoment ved den inngående dreiemoment for å indikere den nødvendige overføring girreduksjon. I dette eksempelet, 1000-foot-lb./125-foot-lb. = 8. Derfor ville overføring nødt til å gi en total reduksjon av 8-til-en for å tilfredsstille det dreiemoment multiplikasjon kravet. Med en rettet dreiemoment multiplikasjon av åtte-til-en i overføring og 10-til-1 i drivakselen, den samlede 8 x 10 = 80-til-en rettet dreiemoment multiplikasjon ville levere den nødvendige 10.000-fots-lb. av rettet dreiemoment på akselen, og 5000-lb. trekkraft du leter etter med denne traktoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93045.html

Previous:
Next:

Muscle Cars