Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Typer Dra Cars

Drag racing er noen av de raskeste bil racing i verden. To raske biler sitte side ved side på en startstrek og venter på grønt lys. Driverne slå gasspedalen og zip ned en fjerdedel eller åttende-mile rett spor i en blur å se hvem som kan nå mållinjen først. Men ikke alle drar biler er skapt like. Det finnes flere ulike klasser av drag racing biler, og hvilken type bil som gjør en betydelig forskjell i løpet. Top Fuel

Ifølge National Hot Rod Association, eller nhra nettside, Top Fuel biler er blant de raskest akselererende maskiner i verden. Disse 25-fot lange, tynne, rakett-lignende biler kan nå hastigheter på mer enn 330 mph i en kort kvart mile avstand. Som tillater føreren å dekke avstanden i litt over fire sekunder.

Top Fuel dragster vanligvis får sitt fremstøt fra en 500-kubikk-tommers Hemi-motor. Bilene kjører på nitrometan drivstoff --- og mye av det. En enkelt kvartal-mile race kan forbruke opp til 15 liter drivstoff.
Funny Car

morsom bil klassifisering er egentlig ikke så morsomt, men de er sikkert fort. Faktisk, har den morsomme bilen dragster omtrent samme hastighet evne som de beste fuel biler. De har den samme motoren som gir kraft og kan fortsatt zoome til mer enn 330 mph. Den morsomme bilen generelt kjører kvart mile i ca 4,7 sekunder, litt tregere enn de beste drivstoff gjennomsnittlige tider.

Den største forskjellen i den morsomme bilen og andre topp drivstoff dragsters er kroppen stil. Disse bilene ser mer ut som en vanlig bil. De har en mye kortere akselavstand enn de beste drivstoff modeller og karosseri i karbonfiber som ser litt ut som en sportsbil kan du se på gatene --- med noen større ombygginger av kurset.

Pro Stock

Pro Stock dra bilen nært relatert til street-juridiske hot rods sett på offentlige gater. Disse bilene må samsvare med konkrete målinger, inkludert en vekt begrensning av ikke mindre enn 2,350 pounds. Den pro stock drag biler har en dobbel forgasser og brenne en spesifikk type bensin.

Disse bilene blir ofte referert til som "fabrikken hot rods" på grunn av sin likhet til sin produksjon modell fettere. Men disse bilene pakke 1300-plus hestekrefter og kan nå hastigheter på mer enn 208 mph i kvartalet mile. Den gjennomsnittlige tiden på Pro Stock løpene er rundt 6,6 sekunder, ifølge nhra nettstedet.
Super Street

Super Street drag racing er en type racing tidvis funnet på den nhra krets som har langt mer liberale regler og forskrifter. I stedet for spesifikke modeller, bygging og målinger, er det maksimumsgrenser og flere forskjellige motortyper kan brukes.

Til Super Street dra bilene må være fyldige biler som veier ikke mindre enn 2800 pounds med en åtte-sylindret motor . De som kjører en seks-sylindret motor må begrense totalvekt til 2000 pounds mens fire-sylindrede biler må veie minst 1200 pounds. Motoren og chassis oppsett er et spørsmål om preferanser for disse typer racerbiler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/93151.html

Previous:
Next:

Muscle Cars