Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hva er en HEMI motor?

Prosjektering av Hemi forbrenningsmotor, gjennom sin bolle-formet eller "halvkuleformet" forbrenningskammeret, skaper en kraftigere motor ved å gi større luftgjennomstrømning for en bedre drivstoff og luft blanding. Den Hemi har ikke blitt vanlig i amerikanske biler før det ble perfeksjonert og markedsført av Chrysler Corporation for sine etterkrigstidens modeller gjennom 1971. Historie

Welch Motor Company of Chelsea, Michigan, produserte den første Hemi i 1904 med sin 20-hestekrefter, to-sylindret motor. Men Welch ble solgt i 1910 til General Motors, som bortfalt produksjon. Chrysler begynte å bruke Hemi-teknologi for flymotorer under andre verdenskrig før du setter motoren i sine biler i 1951.
Betydning

Hemi V-8 er regnet som den mest -teknologisk avansert motor og regnes som standard utstyr i de fleste high-performance biler og dragsters.
Funksjon

overlegne luftstrøm skyldes skålformede kamre, noe som gjør at drivstoff og luft for å blande mer effektivt enn tradisjonell motor.
Typer

Peugeot produsert sin egen versjon bestående av "oppdemmet taket" kammer som anses som en forbedring over halvkuleformet versjonen som brukes i USA.
Egenskaper

Hemi er en kompakt motor som kan generere 250 hestekrefter i 331-kubikk tomme versjon eller 425 hester i 426-modellen.
Identifikasjon

luksuriøse Chrysler 300 brev serie kjøretøyer 1955-1965 populariserte Hemi, med Chrysler sent 1960 Dodge Ladere og Plymouth Barracudas bli Hemi ikoner.
Size

Moderne Hemis er 5,7 liter og erstattet Magnum 5.9 versjonen og den 8-liters V-10, med 6,1-liter Hemi også tilgjengelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92955.html

Previous:
Next:

Muscle Cars