Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Ford bakluke History

Ford var en leder i stasjonsvogn design og innovasjoner, inkludert strøm vindu bakluke og dual-veis bakluke. Fords Woodie stasjonsvogner i 1940 er popkultur ikoner popularisert av tidlig 1960-tallet surf musikk, men vogna nådde sitt høydepunkt i salg med Baby Boomers tiltrukket av funksjoner som faux trepanel, større vindu plass i baksetet, den sporty kompakt Futura og high-end Country Squire. Bakgrunn

stasjonsvogn avledet fra depot hacks dating før første verdenskrig, selv om kroppene var tilpasset bygget. Hacks hadde åpne kropper, vanligvis med en last plass i baksetet. Tidlig stasjonsvogn design kan bli funnet i spesialbygde Model Ts gjennom 1927. Etter redesignet Model A kom i 1928, begynte ranch vogn å dukke opp. Ranchen vogn var en barebones bil med body-on-frame konstruksjon, trepanel sider og bakluke og lerret tak.
Woodie

Ford, som de fleste bilprodusentene , oppdrettslaks ut sitt karosseri til tilpassede boliger for å bygge sine Woodie stasjonsvogner. Det var ikke før 1941 at Ford bygde sin V-8 DeLuxe woodie vogn i huset. Avhengig av merke, modell og år, brukte Ford ask, lønn, bjørk og mahogni til panelet sine stasjonsvogner. Ford begynte å produsere trevirke funksjonsfriske vogner i 1929. Bakluken inneholdt en stålramme panelt i tre. Det var en vanlig nedfellbar bakluke uten vindu. I stedet, forutsatt at det er et lerret presenning festet til taket og hektes på toppen av bakluken. Av 1937, ansatt Ford all-stål konstruksjon på alle lukkede funksjonsfriske stasjonsvogner. Bakluken omtalt ask eller lønn trepanel og hadde to låsene å kople og fell ned. Akterspeilet løftet oppover og inneholdt bred, flat glass. Så sent som i 1949, holdt Ford trepanel bakluke, men det viste til en all-stål bakluke og akterspeil i 1951, det siste året av Woodie.
1950

modellår 1957 var en milepæl år for bakluke design. Ford utviklet den fjærbelastede akterspeilet for enkel enhånds løft. Vinduet var bredere, strekker 45,7 inches fra bakre søyle til søyle. Fords Mercury divisjon tilbys som standard utstyr på sine Mercury stasjonsvogner en elektrisk styrt bakrute operert ved begynnelsen av nøkkelen i bakluken lås eller ved fjernkontroll fra førersiden. Standard på de vanlige Ford-modeller var en "lett-åpning" bakluke at operatøren kunne åpne med en hånd som akterspeilet. Edsels brukt forskjellig metall for sine tailgates og spesiell trim, inkludert weatherstripping.
Senere år

Kompakte stasjonsvogner som Futura og Falcon dominerte 1960-tallet med Fairlane betjener mid-size markedet, og Country Squire i full størrelse nisje. En elektrisk bakluke var tilgjengelig som et alternativ på Falcon, Fairlane og Futura. Det koster $ 29,75, eller $ 214 i 2010 dollar, selv om det var standard utstyr på Country Squire. Opsjonsprisen for den elektriske bakluken steg til $ 32, eller $ 218 i 2010, i 1965. De tailgates var smart og diskré med modellnavnet strukket over ryggen og ingen andre pryd. Kjøpere kunne bestille faux trepanel. Men den store nyheten var Fords dual-action bakluke innført i 1966. Bakluken brettes ned som en konvensjonell bakluke eller det kan svinge åpne som en dør. Dette gjorde lasting, lossing og inngående og utgående mer håndterlig. 1970 brakte noen endringer i bakluken med unntak av kombi stiler funnet på Taurus vogner. Ved 1980-tallet, falt stasjonsvogner ut av tjeneste og plass for minivans.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91226.html

Previous:
Next:

collectible biler