Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Dodges av 1950

Kanskje ingen person hadde større innflytelse på 1950-tallet Dodges enn Chrysler sjef stylist Virgil Exner, som forvandlet Dodge fra en dowdy, overvektige personbil til en elegant bil med skarpe linjer og en holdning. Det hjalp at Dodge hadde tilgang til Chrysler Hemi V-8 og D-500 ytelse pakke for å gi en kombinasjon av stilig utseende og kraft under panseret. Dodge Styling

KT Keller, som var president i morselskapet Chrysler i etterkrigstiden, trodde at biler skal være stor på innsiden og små på utsiden, som gjorde det vanskelig å utforme en anstendig bil. Mens Chevrolet og Ford begynte slanking ned sine biler tidlig på 1950-tallet, var Dodge helt fornøyd med sin skilpadde ser ut. Virgil Exner endret ting på en ny måte. Han kom til Chrysler i 1949 etter å ha sonet en stint med Studebaker og steg til direktør for styling i 1953. Exner kunne bare spille med ornamenter i 1953 og 1954, men han skapte Chrysler "Forward Look" i 1955. Disse nye organer var slank med lav beltline, lavere profil og skulpturerte fendere. Stående ved siden av 1955 Chevrolet og 1955 Ford, var 1955 Dodge slank og nesevis. De 1955 modellene satt på en 120-tommers akselavstand og var mer enn seks inches lenger enn de 1954 modellene på 212,1 inches. Slå den nye Dodge var Hemi, en standard V-8 eller 230-kubikk-tommers in-line sekssylindrede.
Coronet, Wayfarer og Meadowbrook

The Coronet gjorde sin debut i 1949 med Wayfarer og Meadowbrook. For 1952, glattet Dodge ut Coronet sin tur med sine Oriflow støtdempere, mens Wayfarer Sportabout roadster fikk en skinn-kornet instrumentpanelet. I 1953, den 140-hestekrefter 241-kubikk-tommers Red Ram Hemi V-8 drevet mer enn halvparten av alle Dodge biler.
Kongelige Lancer

The Royal Lancer var Dodge topp-line modellen, som kom i to versjoner: Royal Lancer og Dodge 'flaggskip bil, Custom kongelige Lancer. The Royal Lancer kom som en to-dørs hardtop, firedørs sedan og en fire-dørs stasjonsvogn. Custom kongelige kom som en hardtop, sedan og cabriolet. En V-8 motor var standard utstyr på alle kongelige Lancers. For 1955 mottok bare Custom kongelige Lancer forkrommede tailfins og backup lys, som var sjeldent standard utstyr for epoken. Mange Custom kongelige Lancers inneholdt to-og trippel-tone farger med noen vanvittige kombinasjoner som gult og grønt.
La Femme

I et fantastisk eksempel på sexisme, eller kanskje det bare passer de tider av kjønnsroller, tilbød Dodge "La Femme" trim alternativ for kvinner på 1956 Custom kongelige Lancer. La Femme kom med myke utvendige farger som Sapphire White og Heather Rose. Matchende tilbehør inkludert paraply, regn støvler og regn cape. Selv en matchende vesken var tilgjengelig. Kvinnelige kjøpere for trekket i billedvev tekstiler.
D-500 Pakke

Dodge kongelige Lancers og Coronet lineup starten i 1955 kunne være utstyrt med D-500 ytelse pakke som brakte Dodge seire i stock car racing. D-500 inneholdt en høy ytelse 260 - eller 276-hestekrefter V-8, heavy-duty understell og fjæring, 12-tommers Chrysler bremser, stort eksosanlegg og D-500 badging
.
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91184.html

Previous:
Next:

collectible biler