Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Mitsubishi Historie

Selv om Mitsubishi er best kjent i USA for sine biler, den har en rik historie i en rekke ulike bransjer. Kjente modeller i det amerikanske markedet inkluderer Lancer, Galant, Eclipse og Lancer Evolution, eller Evo, som er en av de raskeste serieproduserte biler tilgjengelig i dag. Mitsubishi sin opprinnelse som en av de eldste japanske konglomerater er både fascinerende og belyser Mitsubishi filosofi bil design og kunderelasjoner. Nittende århundre

Mitsubishi er mye eldre enn de fleste innser. Den ble grunnlagt i 1870 av Yataro Iwasaki som et rederi. Yataro var selskapets første president, etterfulgt av sin bror Yanosuke og Yataro to sønner, Hisaya og Koyata. Tidlig på, ble selskapet satt opp som et konglomerat av selskaper, deriblant Mitsubishi Dampskipsselskap og Mitsubishi Mail Dampskipsselskap. I 1884 har Mitsubishi inn både kobber og kulldrift og hadde begynt produksjon skip ved Nagasaki Shipbuilding Yard.
Tidlig Twentieth Century

Yataro sønn tok over selskapet i 1893 og fortsatte å utvide selskapet. Divisjoner for bank og eiendomsmegling investering og utvikling ble satt opp. Han kom inn i papir å gjøre forretninger ved å kjøpe Kobe Paper Mill og var en tidlig investor i Kirin, bryggeriet.
Pre-WWII

Fra 1816 til sin opprinnelige oppløsningen i 1946, ble selskapet drevet av Cambridge utdannet Koyata Iwasaki. Under Koyata, gikk Mitsubishi på et program for modernisering som inkluderte organisere konglomeratet til semi-autonome forretningsenheter. Mitsubishi kom inn i maskiner industri, elektrisk utstyr og kjemisk industri. Selskapet som senere skulle bli Mitsubishi Heavy Industry fikk sin start produksjon biler, stridsvogner, busser og fly for den japanske imperiet. Koyota kjempet mot fremmedfrykt under andre verdenskrig. Han følte at Vesten var en viktig partner for næringsliv og utvikling. Etter andre verdenskrig kjempet Koyota den allierte krav om at de store industrielle gigantene i pre-War Japan oppløse. Imidlertid ble etter hans død i 1945 ble selskapet oppløst.
Post WWII Mitsubishi Corporation

Mitsubishi Corporation re-dannet i 1954 av fragmenter som hadde operert uavhengig av hverandre under japanske okkupasjonen. Mitsubishi Heavy Industries ble rekonstruert i 1964. Det til slutt kjøpte andre selskaper, for eksempel Asahi Glass, som hadde blitt startet av familiemedlemmer av Mitsubishi grunnleggere. Som svar på spørsmålet om Mitsubishi er ett selskap, Mitsubishi svar at Mitsubishi er, faktisk, en familie av selvstendige selskaper med navn som inneholder ordet Mitsubishi og som bruker varemerkebeskyttet tre-diamant logo.

Mitsubishi Automotive

Mitsubishi Heavy Industry første bil var 500 Mitsubishi, en bil ment for massemarkedet. Det ble fulgt i 1962 av en fire-seters micro bil med en 360cc motor. Mitsubishi introduserte Galant, et modellnavn som fortsatt brukes, i 1969. I 1970 ble det Mitsubishi Motor Company grunnlagt. I 1992 kalte Mitsubishi Shogun, Pajero eller Montero i USA og Canada, tok æresbevisninger i Paris-Dakar Rally. Det fortsatte å vinne priser og gjorde det veldig bra i rally i løpet av 1990-tallet. Populære biler i USA på 1990-tallet inkluderte Lancer, Galant, Mirage og Eclipse.
The Three Principles
p Det kan ikke være en sentral Mitsubishi selskap, men komponentene alle abonnere på de tre prinsippene for Mitsubishi. Shoki Hoko er bedriftens ansvar overfor samfunnet. Shoji Komei er definert som integritet og rettferdighet. Ritsugyo Boeki er ideen om internasjonal forståelse gjennom handel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98828.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller