Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Chevy Chevelle Informasjon

I solfangeren bil hobby, 1960 er godt kjent som muskel bil era. Chevrolet introduserte Chevelle i 1964 som sin versjon av Ford Fairlane. Det var det første mellomstore bilen Chevy produsert. Den Chevelle var tilgjengelig i mange forskjellige karosserivarianter, inkludert en to-dørs hardtop, cabriolet, stasjonsvogn eller sedan. El Camino ble opprinnelig introdusert som en del av Chevelle line-up. Den Chevelle og Pontiac GTO er de mest populære muskelbiler samlet i dag. High Performance

1964 Pontiac GTO hadde en mye kraftigere motor enn Chevelle SS, som hadde sin egen separat pakke for ytelse alternativer. Året etter Chevy tilbudt Z-16 pakken på Chevelle SS 396 for å konkurrere med Pontiac og Oldsmobile. Kun 201 av denne limited edition Chevelle ble noensinne produsert.
Standard 396

396-motoren ble standard på 1966 Chevelle. På grunn av sin ekstra kraft under panseret, samlere kaller denne modellen i år den første Chevelle som var en "ekte" muskel bil. Den største Chevelle motor dukket opp i 1970, den Chevelle LS6 hadde en 454 kubikk tommer motor
Styling

Chevelle ble redesignet i 1966, det første året. for varemerket øser på panseret. De nye modellene inneholdt en innfelt bakvinduet og nye taklinjen. Sin tøffe muskel bilen ser kombinert med rimelig pris gjorde Chevelle en varm selge bil i 1966. Etter mindre endringer i 1967 ble 1968 Chevelle SS fullstendig redesignet. Med en forkortet akselavstand og en fastback bakvinduet, kunne Chevelle konkurrere med hvilken som helst annen muskel bil som kommer ut av Detroit.
Racing

dra syklistene likte 1969 limited edition COPO Chevelles. Disse modellene måtte være spesielt bestilt av forhandler. Kun 323 ble gjort. Etter 1973 redesign, kjent som "colonnade hardtop," the Chevelle ble et populært valg blant NASCAR-førere som Dale Earnhardt og Junior Johnson.
Slutten av en æra

Nye utslippskrav i 1970 markerte begynnelsen på slutten for muskel bil. I 1971 General Motors byttet til blyfri gass og krympet motorstørrelse i mange muskler biler, inkludert Chevelle. Den siste Chevelle SS ble produsert i 1973. Da de tilgjengelige ytelsesalternativer hadde alle blitt forminsket og Chevelle var en skygge av den mektige muskel bil det en gang hadde vært. I 1977 Chevelle ble offisielt omdøpt til Malibu, som tidligere hadde vært kjent som en Chevelle trim pakke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98788.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller