Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

1966 Pontiac Lemans Factory Options

The Pontiac LeMans var toppen av linjen versjonen av Tempest, og navnet ble brukt på mellomstore biler i tillegg til den ble avviklet og erstattet av Bonneville i 1982. Basen bilen kom med noen statister, men det var flere alternativer tilgjengelig. GTO var en tilgjengelig pakke på LeMans før 1966, da GTO ble en egen modell. På dette tidspunktet var en ekstra sportspakke valgfritt for LeMans. Sportspakke

Når GTO hadde blitt en modell av sine egne, ble LeMans igjen uten en sportsbil versjon. For å fylle tomrommet GM tilbudt en Sprint Package som et alternativ, som tilbød noe makt og pep til den mindre versjonen av LeMans og Tempest modeller.

Spring pakken lagt en fire-barrel forgasseren til 230 kubikk- tommers V-6 som var standard på LeMans. Den hadde en høyere kompresjon og en cam tuned for ytelse. Pakken hadde også en tre-trinns Hurst gulvet Shifter for en overføring. Det hadde også spesiell ytelse sportsunderstell og racing striper på sidene.

Normal motor i LeMans var den sekssylindrede 230 som produserte 165 hestekrefter og 216 fot-pounds av dreiemoment. Den hadde en boring og slaglengde på 3,87 og 3,25 inches, henholdsvis, og et kompresjonsforhold på ni-til-1. Motoren ble mye kraftigere når fire fat forgasser ble lagt.
Engines

To V-8 motorer var tilgjengelige som alternativer på LeMans, som ikke var del av Sprint pakken.

326 kubikk-tommers V-8 var den mest populære motoren for LeMans. Den hadde en to-barrel forgasseren og produserte 250 hestekrefter -. Betydelig makt for bil som veide litt mer enn £ 3100

annet kraftig valg fra fabrikken var en High Output V-8. Det var fortsatt en 326 kubikk-tommers anlegget, men det klarte 285 hestekrefter. Denne motoren fikk sin ekstra kraft med en fire-barrel forgasseren, høyere kompresjon, høy ytelse cam og doble eksosrørene.

De to V-8 motorer var valg i både LeMans og Tempest, og gjort både i høy ytelse biler. LeMans var et navn knyttet til både kompakt, som Tempest, og til mellomstore biler mer som GTO.
Options

LeMans var pent innredet med teppe og komfortable seter som standard utstyr. I tillegg til V-8 motorer, kan du få en to-trinns automatgirkasse å erstatte standard tre-trinns manuell.

Elektriske vinduer, el-bremser, servostyring og elektrisk justerbare seter var også tilgjengelig. En uttrekkbar antenne var valgfritt, som var en radio og en kassettspiller. Air condition kan legges til. Oppvarming var standard.
P Det er 15 farger oppført som alternativer for LeMans, inkludert burgunder, blå kull, rev turkis, Montero rød og levende lys krem. To-tone farger var også tilgjengelig.

LeMans var tilgjengelig som en fire-dørs hardtop sedan, hardtop to-dørs coupé, sport par og cabriolet. Prisene varierte fra $ 2400 til $ 2800 i 1966. Den hardtop coupe var den mest populære med 78 109 solgte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98567.html

Previous:
Next:

Antique Cars