Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> Sammenligning Cars >> Content

1600cc Pinto Motorspesifikasjoner

The Ford Pinto ble produsert 1971-1980. Den lille søsteren til den elskede Mustang, kom med to motoralternativene. Standard motor for Pinto var en 1600 cc, firesylindret motor. Den valgfrie Pinto motoren var en 2000 cc, firesylindret motor. Pintos er ikke kjent for deres prestasjoner, men ytelsen tilleggsprogrammer som er tilgjengelige for å beef opp sine prestasjoner. Type Engine

97,6 kubikk tomme Pinto motoren er 1600 cc. Den Pinto motoren er en 1,6-liters, firesylindret motor. Den har en boring på 3,188 inches og en slaglengde på 3,056 inches. Den kompresjonsforhold på denne motoren er 8.4 til-1. Dette toppventilmotor har et enkelt fat forgasser med automatisk choke. En enkelt eksosrør brukes til å slippe eksos fra 1600 cc motor.
Strøm

1600 cc Pinto motoren har en hestekrefter av 75 ved 5000 rpm. Maksimalt dreiemoment for denne motoren er 96 fot-pounds på 3000 rpm. Den 1600 cc Pinto kan gå fra null til 60 mph på 17,8 sekunder og en kvart mile kan oppnås på 20,6 sekunder.

Unike egenskaper

Et kors -flow topplokk ble brukt i 1600 cc Pinto motorer. Inntaket for dette topplokk var på høyre side, mens den eksos var til venstre side av sylinderhodet. Motorens evne til å puste ble økt med færre tørn inne i motoren. Med mindre hjørner kommer mindre varmetap og turbulens fra motoren fordi forbrenningsgasser og luft-drivstoff blandingen flyte lettere. Stemplene har en bolle form i dem som skaper en høy effektiv ytelse ved å redusere forbrenningen varmetap og kontrollere komprimering. Stempelet med bollen form og et topplokk med et flatt underlag utgjør Pinto unike forbrenningskammeret.
Resultatutvikling Modifikasjoner

Fordi 1600 cc Pinto motoren var ikke svært kraftig, var endringer som økt kraft og ytelse populært å modifisere disse bilene. Noen av de populære modifikasjoner inkludert legge til topp, endre lagrene og forgassere samt bytte til en større kamaksel og inntak manifold.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/comparing-cars/80117.html

Previous:
Next:

Sammenligning Cars