Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> Sammenligning Cars >> Content

Hva er Twin Turbo ?

En turboladet bil konverterer termisk energi som ville gå tapt i eksos inn motorkraft. Denne prosessen kan være komplisert av et problem kjent som " turbo -lag ", der før turbo trer i kraft , bilen fungerer som normalt, men når den gjør det, kan den turbo føre til en plutselig økning i kraft , noe som gjør bilen vanskelig å kontrollere. For å bekjempe dette problemet , begynte selskapene å bruke twin- turbo modeller, som utnytter to turboladere i stedet for én . Første Turbo Personbil

General Motors (GM ) begynte å produsere de første turboladede passasjer modeller i 1962 med Chevrolet Corvair og Oldsmobile Jetfire . Men de var upålitelig og forårsaket kraftig forurensning , og snart forsvant fra markedet .
Parallel Turbo

Den vanligste typen av twin- turbo motor er kjent som parallell turbo , der to turboladere kjøres samtidig , hver fôring energi til en enkelt gruppe av sylindere .
Sequential Turbo

i denne andre typen turboladet motor , stedet for å kjøre samtidig , laderne drives på en måte slik at ved lave hastigheter , er bare én av turboladerne fungerer. Deretter, når bilen opp i et høyt nok rotasjoner per minutt , vil den andre laderen blåse inn for å bringe den turbo til sin maksimale kraft . Selv om dette systemet er mer effektivt , er det også veldig komplisert å installere, og er dermed ikke veldig populært .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/comparing-cars/79983.html

Previous:
Next:

Sammenligning Cars