Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Hvordan oversette en VIN nummer

The VIN, eller kjøretøy identifikasjonsnummer, er en viktig nøkkel til bilens historie. Med VIN, kan du undersøke om en bil eller lastebil du tenker på å kjøpe er stjålet eller summeres, eller vedvarende flom eller brann skade. VIN selv kan avsløre mye om et kjøretøy, selv om bilens utseende er endret. Kombinasjonen av bokstaver og tall som er VIN er som et bilens fingeravtrykk: Ingen to biler har nøyaktig samme. Oversette det tar bare litt know-how. Instruksjoner
en

Finn VIN. Mens du sitter på førersiden av bilen, åpner døren og se på innsiden av døren jam. Du vil se et klistremerke med informasjon, inkludert en kombinasjon av 17 bokstaver og tall. Dette er bilen identifikasjonsnummer. Eller se på oversiden av dashbordet på førersiden. I dette tilfellet er den VIN ses lettere fra utsiden av kjøretøyet. Skriv ned dette nummeret for forskning.
2

Undersøke de tre første tegnene. Dette er verdens Produsent Identifier. Det første tegnet, noe som kan være en bokstav eller et tall, forteller bilens hjemland. A "1", "4" eller en "5" betyr bilen ble bygget i USA, en "2" betyr at den ble bygget i Canada, "3" betyr Mexico. Japan er "J" og Tyskland er "W." Italia er "Z." Det andre tegnet forteller deg bilens produsent. "A" er Audi, "B" er BMW, "L" er Lincoln. Saturn er "8". Det tredje tegnet forteller deg gjøre av kjøretøyet.
3

Undersøke de neste seks tegn, Vehicle Descriptor §. Fem tegn identifiserer kjøretøy funksjoner som motorstørrelse og kropp stil. Den sjette er en "kontrollsiffer,'' designet for å identifisere hvis VIN selv er uredelig. Den er basert på en komplisert matematisk formel utviklet av Department of Transportation.
4

Undersøk tegn 10 gjennom 17 .., Vehicle Identification Seksjon The 10th karakter identifiserer årsmodell Årene 1981 til 2000 er representert med bokstavene B gjennom Y, utelate I, O, Q og U. Året 1981 er B; 2000 er Y. Årene 2001 gjennom 2009 er tallene 1 til 9. Året 2010 starter med alfabetet igjen med A. The 11th karakter identifiserer anlegget hvor bilen ble produsert. Tegn 12 til 17 utgjør nummer for bilen som det kom av fabrikkens samlebånd .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78882.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende