Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Michigans bruktbil Lemon Law

Michigan har en sitron lov, men det gjelder ikke for brukte biler. Men hvis du står fast med en brukt sitron i Michigan, har du fortsatt flere alternativer tilgjengelige for deg. Disse alternativene omfatter generelt gjør et rettslig krav, men ofte trusselen om et rettslig krav er nok til å gjøre en forhandler ta din påstand mer alvorlig. Garanti
p Hvis du kjøper en brukt bil og får en garanti fra forhandleren, så den føderale Magnuson-Moss Garanti Act kan gjelde. Under denne loven, kan du forfølge et krav basert på giveren bryte sin kontrakt med deg. I Michigan, kan du saksøke forhandler under Magnuson-Moss Act for brudd på uttrykkelige garantier, stilltiende garanti eller en tjeneste kontrakt. Hvis de lykkes, kan du være i stand til å gjenopprette skader, advokathonorarer og saksomkostninger.
Used Car Rule

The Federal Trade Commission brukt bil regel krever at forhandlere som selger mer enn fem brukte biler i en 12-måneders periode for å poste en kjøpers guide for hvilken som helst bil som vises for salg. Den Kjøpeguide er en avsløring dokument som inneholder informasjon om en eventuell garanti som følger med bilen, om mekaniske og elektriske systemer i bilen, og på rettighetene til forbrukeren. The Used Car Regelen gjelder i Michigan. Hvis forhandleren ikke har fulgt bruktbil regelen, kan du ha regress, og de kan også være gjenstand for en straff.

Urettferdig aand villedende handlinger og praksis

Michigan, som andre stater, har Urettferdig og villedende handlinger og praksis lover som beskytter forbrukerne mot skruppelløse forhandlere. For eksempel, hvis forhandleren har villedet deg av falsk reklame, eller ved å tukle med kilometertelleren, kan du ha en juridisk søksmål. I Colorado sivile handlinger kan bringes til erstatning for skader, $ 500 eller tre ganger den faktiske skader, som er størst. Det må være klare og overbevisende bevis selger engasjert i ond tro - for eksempel ved å lyve om tilstanden på bilen eller om kilometerstand. Den vinnende siden kan også gis advokatsalær. Kilometerteller tukling er også straffbart i Michigan.
Dispute Resolution
p Hvis din bruktbil ble kjøpt i Michigan gjennom en franchise forhandler, kan du være i stand til å bruke Automotive Consumer Action Program (AUTOCAP). Dette programmet gir en bindende resolusjon program drives i fellesskap av National Automobile Dealers Association og delta Michigan forhandler foreninger. Spør forhandleren foreningen din forhandler er tilknyttet hvis den går en AUTOCAP mekling program.
Implisitt garanti

Under Michigan lov, har en bilforhandler underforstått forpliktelser, slik som at bilen skal kjøre og generelt passe til stasjonen. Hvis det viser seg at bilen er en sitron og du ikke har blitt advart om dette av forhandleren, kan du ha en juridisk sak i aksjon. Men hvis giveren har spesifisert at bilen er solgt "som den er", da den implisitte garantien vil trolig ikke gjelde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78680.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende