Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Hvordan fikse en Flat Tire

De fleste sjåførene står overfor en flat minst et par ganger i sitt liv. Selv om det kan være skremmende den første gangen du prøver det, å endre et flatt dekk er ikke vanskelig. Nesten hvem som helst kan gjøre det på under 15 minutter - mindre tid enn det vanligvis tar for en bergingsbil å ankomme. Du trenger:
Leverage Pipe
Lug-nut Key (for låsing hjulmuttere Only)
Blokker
Rag
Spare Tire (med luft i den)
Lommelykt
Jack
Lug-nut Wrench
skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Snu blinklysene på og sakte og sikkert trekke av veien. Finn et sted som er synlig, men også vekk fra trafikken. Unngå myke skuldre og skråninger. Sett hetten opp for å indikere til andre bilister at du er i mekanisk nød, eller sette noen fakler ut på veien på 10-fot (3-m) intervaller.
2

håndbrems og sette giret i park eller i gir slik at bilen ikke vil rulle.
3

Åpne bagasjerommet og ta ut et reservehjul, utnytte pipe, jack, lug-mutter skiftenøkkel og (hvis det er mørkt ut) lommelykt (se illustrasjon). Den utnytte røret er rett og slett et stykke hule rør som kan hjelpe deg å løsne en lug mutter tidligere strammes med en luft skralle, kan du kjøpe dette på en maskinvare eller avløp forsyning butikken
4

Blokker andre. hjul med en stor stein eller en logg for å hindre at bilen ruller.
5

Fjern hjulkapsel (om nødvendig) med en skrutrekker. Mange nyere biler har hjulkapsler som ikke krever fjerning for tilgang til slepe nøtter.
6

Bruk lug-mutter fastnøkkel til å løsne mutrene på flatt dekk (men ikke fjerne dem) . For å løsne en bolt eller mutter, skru mot klokken. Husk: lefty-loosy, righty-tighty. Hvis det ikke kommer ut lett, plasser utnytte røret over enden av lug-mutter fastnøkkel og dra opp i stedet for å presse ned for å unngå ryggskader. Hvis man slepe på hvert hjul ser annerledes ut fra resten og slepe-mutter fastnøkkel passer ikke det, da har du låse slepe nøtter (for å hindre tyveri av hjul). Sjekk hanskerommet for en spesiell nøkkel som passer på denne lug mutter og gjør fjerning med slepe-nut wrench mulig.
7

Når alle nøtter er løs, jack opp bilen, og pass på at jack er loddrett og godt plantet på den harde overflaten av veien (ikke jekke opp en bil på sand eller jord). Du vil finne diagrammer som viser hvor du vil plassere jack enten i bilens instruksjonsbok eller på et klistremerke festet til kontakten. De fleste biler har en liten slot nær hvert dekk for jack. Jekk opp bilen litt mer enn nødvendig for å fjerne den flate dekk, reservedeler vil være større fordi den er full av luft
8

Fjern lug nuts.. Sett dem i lommen eller et annet sted hvor de ikke vil gå tapt.
9

Ta punktering av og sette den i bagasjerommet.
10

Sett overs på. Hvis du er usikker på hvilken vei hjulet går på, se etter lufttrykket ventil - den alltid vender ut
11

Trekk til hjulmutrene ved å dreie med klokken (se A).. Bruk en krysser eller stjerne mønster slik at hjulet ikke går på cockeyed (se B).
12

Senk bilen og ta ut kontakten.
13

Stram hjulmutrene igjen ved hjelp utnytte røret. Gjøre dem så hardt du kan.
14

Pop på hjulkapsel (hvis aktuelt).
15

Sett alt bort pent så den er klar til neste gang.

16

Fjern chock, deretter kjøre til en dekk butikk. De fleste butikker kan fikse leiligheter mens du venter, og det er vanligvis billig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70705.html

Previous: No
Next:

flate dekk