Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan finne en kjølevæske lekkasje på en 95 Chevy Cavalier

Grunnmodellen 1995 Chevy Cavalier kom med den lenge brukte 2,2-liters firesylindret motor og en fem-trinns manuell girkasse. Kjølesystemet på 2,2-liter har en total kapasitet på 10,7 liter, så selv med en liten kjølevæske lekkasje, du kan fort miste nok kjølevæske å forårsake overoppheting og skade på motoren. Fordi kjølesystemet opprettholder et trykk på 15 psi når motoren er i, er det mulig du mister kjølevæske kun når motoren er i gang, og kort tid etter til trykket er tapt gjennom seteleie. Spore opp din kjølevæske lekkasje kan være vanskelig, men den største tingen å huske er kilden til en lekkasje er ofte lenger frem og opp fra selve drypp eller dam. Du trenger
Floor jack
Jack står
Vernebriller
2 liter 50-50 pre-blandet grønn kjølevæske
kjølevæske system press test kit
Drensvannsoppsamler
Lommelykt
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen på et plant underlag, slå av motoren og sett på parkeringsbremsen. Løft panseret og støtte den med hette prop stang. Løft fronten på bilen opp i luften og plasser bukker under fremre sub frame rails. Senke gulvet jack før bilen hviler trygt på bukker. La motoren avkjøles helt før du fortsetter.
2

Ta på vernebriller. Løsne kjølevæske surge tanklokket sakte til en hvesende lyd høres, hvis det er noen. Når hvesende forsvinner, fjern trykket cap. Toppen av kjølevæske nivå med fersk 50-50 kjølevæske hvis systemet er lav. Åpne kjølevæske press test kit og finn riktig adapter som skruer på surge tank på plass av trykket cap.
3

Sett kortet inn trykket tester og skru trykket tester på surge tank åpningen. Plasser renne pannen under omtrentlige området kjølevæsken drypper fra. Pump den spenning tester inntil måleren når 15 psi og dette simulerer trykket skapt fra systemet når motoren er i gang. Raskt inspisere motorrommet for eventuelle strømmer av kjølevæske og følge strømmen tilbake til kilden for å finne lekkasjen, hvis synlig.
4

Inspiser surge tank for noen kjølevæske på utsiden og tilkoblingsslange for noen lekkasje eller skade, vil du mest sannsynlig se en liten bekk opprettet fra en pin-hole lekkasje hvis enten er årsaken til tap av kjølevæske. Inspiser varmeapparat slanger og koblinger i brannmuren og motor for noen små lekkasjer eller lette til moderate sprøyting. Hvis lekkasjen ikke er lokalisert, går du videre til neste trinn.
5

Sjekk trykkmåleren på tester kit og pumpe den opp til 15 psi for å gjøre opp for noe press tap fra lekkasjen. Inspisere den øvre radiator slangen og termostathuset, som ligger i motsatt ende av slangen, for lekkasjer eller skader. Hvis kjølevæske lekker fra termostathuset, er det mest sannsynlig kjører ned på siden av motoren, så inspisere side for noe rennende kjølevæske. Hvis kjølevæske lekker fra slangen, må slangen skiftes ut. Hvis kjølevæske lekker fra termostathuset området, inspisere huset for eventuelle sprekker eller skader. Hvis ingen skade eksisterer, er pakningen defekt og må skiftes ut.
6

Pump testeren å opprettholde de 15 psi om nødvendig og bruke lommelykt for å inspisere vannpumpe og området rundt, som er på fronten av motoren om mid-nivå. Hvis det er kjølevæske som kommer fra hvor som helst rundt vannpumpen pumpens interne selene er trolig på feil vannpumpen skal skiftes ut. Hvis du fortsatt ikke har funnet kjølevæske lekkasje, fortsett til neste trinn.
7

Legg deg ned under bilen og inspisere baseområdet av radiatoren. Fokus rundt tappekranen på nedre venstre side av radiatoren, den finned område av radiatoren rundt kjølevifter og nedre radiatorslange tilkobling. Hvis det er noen kjølevæske fra radiatoren, eller bunnen av nedre radiatorslange tilkobling, må du bytte radiator.
8

Inspiser nedre radiatorslange fra der den kobles på radiatoren helt til forbindelsen sin ved motoren. Gjør oppmerksom på eventuelle lekkasjer komponenter og erstatte dem etter behov. Stram eventuelle slangeklemmer hvis lekkasjer er til stede på slangekoplingene. Fjern renne pannen og lagre kjølevæske på et trygt sted.
9

Løft fronten på bilen ut av de bukker og fjern bukker. Senk bilen til bakken. Trykk på trykkavlastning knappen på spenning tester for å avlaste noe press. Hvis bilen må være drevet, toppen av kjølesystemet og holde et øye med temperaturmåleren, ikke la motoren overopphetes. Installer trykket cap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70200.html

Previous:
Next:

kjølesystemer