Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan endre termostat i en 1998 Chevy Astro Van

The 1998 Chevy Astro minivan er drevet av 4,3-liters Vortec motor med automatgir. Termostathuset ligger ved siden av spjeldhus, på inntaket manifold. Termostaten regulerer når kjølevæske sykluser gjennom kjølesystemet. De mest vanlige tegn på en defekt termostat er ingen varme i kupeen eller en overopphetet motor. Utskifting av termostaten vil kreve drenering noen kjølevæske. 1998 Astro krever bruk av Dex-Cool kjølevæske, som ikke kan byttes eller blandet med annen kjølevæske. Du trenger
Floor jack
Jack står
Drensvannsoppsamler
Skrutrekkersett
Socket og skralle sett
Stålbørste
en gallon Dex-Cool 50-50 kjølevæske

Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Parker bilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Løft bilen panseret og støtte den med hette prop stang. La motoren avkjøles helt.
2

Vri radiatorlokket urviseren 1/4 snu og vente på hvesende støy å avta. Fjern radiatorlokket og sett den til side.
3

Løft fronten av bilen i luften med gulvet jack. Plasser bukker under fremre ramme rails, og lavere gulvet jack til van hviler trygt på bukker.
4

Plasser renne pannen under høyre side av radiatoren, direkte under radiator tappekranen. Roter tappekranen mot klokken til kjølevæske begynner å helle fra radiatoren avløp. Tillate ca én liter kjølevæske å drenere og lukke tappekranen. Fjern renne pannen fra under bilen, og oppbevar det på et trygt sted.
5

Løsne klemmen for luftinntaket røret i luften renere boks, med en skrutrekker. Fjern boltene som fester inntak slangen til spjeldhus, med socket og skralle. Koble ledningsnettet for inntak lufttemperatur sensor. Fjern luftinntaket røret fra kjøretøyet.
6

Fjern mutteren som fester jordledning til termostathuset, med socket og skralle. Fjern jordledningen. Fjerne tappen og bolten som fester termostathuset til innsugningsmanifolden. Løft termostathuset av inntak manifold og sett den til side. Fjern termostaten fra motoren.
7

Rengjør anleggsflaten på termostathuset og inntak manifold med stålbørste.
Installasjon
8

Sikre den nye termostaten har gummipakningen installert rundt kanten. Plasser termostaten inn i inntaket manifold.
9

Sett termostathuset på inntaket manifold. Monter termostat boliger montering bolt og stud. Stram til 18 fot-pounds med momentnøkkel. Sett jordledningen på stud og stram monteringsmutteren med socket og skralle.
10

Sett luftinntaket røret på spjeldhus. Installer sikringsboltene og stram dem med socket og skralle. Installer luftinntaket røret til luftfilter boksen. Trekk til klemmen med skrutrekkeren.
11

Løft van utenfor bukker med gulvet jack. Fjern den jack stands. Senk van til bakken.
12

Legg fersk 50-50 Dex-Cool til radiator til fulle. Start motoren og sette varmeren kontrollene stilles på maksimum. La motoren når driftstemperatur. Som motoren varmes opp, kan kjølevæskenivået i radiatoren slippe litt. Øk motorturtallet til 3000 rpm og hold den inne i tre minutter slik at eventuell luft i systemet til å fungere sin vei til toppen av radiatoren.
13

Slå av motoren og toppen av kjølevæske nivå i radiatoren. Installere radiator cap. Hell drenert kjølevæske i tomt Dex-Avkjøl beholderen og ta det med til en lokal butikk å ha det resirkuleres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70180.html

Previous:
Next:

kjølesystemer