Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik feilsøker en Cooling Fan

En kjølevifte sikrer at motoren fungerer på riktig driftstemperatur, og bidrar til å sikre at bilen ikke overopphetes. Avhengig av modell, kan bilen være utstyrt med enten to små kjølevifter eller en stor fan. For biler med doble vifter, en er brukt til å kjøle motoren og den andre kjøler klimaanlegget og radiator. Feilsøking kjølevifter av enten type innebærer den samme prosessen. Når en kjølevifte fungerer og i stand til å levere tilstrekkelig kjøling til bilens motor og klimaanlegget, kan du være trygg på at du får en jevnere kjøring. Du trenger
Digital multimeter
Jumper ledninger
Vis flere instruksjoner
en

Løft panseret på bilen din, og deretter starte motoren. Slå på klimaanlegget til maksimal innstilling. Kontroller at kjøleviften er faktisk snu. I så fall kan du med rimelighet anta at ledninger, sikring, viftemotor og stafett er ikke defekt.
2

Test at temperaturen bryteren, temperatursensor og PCM av viften er aktivert på riktig måte. Slå av klimaanlegg og samtidig la motoren i gang. Pass på temperaturen til den når den vanlige driftsnivå. Viften skal aktiveres når kjølevæsken når ca 200-230 grader Celsius. Hvis viften ikke slår seg på, så det indikerer et problem med kontroll krets.
3

Sjekk motstanden i temperatur bryter eller temperaturføler ved hjelp av en digital multimeter. Kontroller spenningen vurdering av de releer også. Bekreft med spesifikasjonen ark av bilen kjølekretsen at verdiene du nettopp målte er innenfor driftsområdet.
4

Kontroller at kjøleviften seg selv fungerer som den skal. Fjern ledningene som kobler til viften og slår viften ved å bruke startkabler ledninger fra bilbatteriet kommer til kjøleviften. Viften skal gå jevnt med 12-volt. Hvis viften går rundt sakte eller produserer en støyende lyd, så er det på tide å endre kjølevifte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69758.html

Previous:
Next:

kjølesystemer