Slik feilsøker en P0105

The MAP (manifold absolutt trykk) sensor overvåker trykket inne i inntaket manifold. Bilens datamaskinen holder seg i konstant kommunikasjon med MAP for å justere drivstoff, gnist timing og utføre andre operasjoner. Når MAP signaler eller krets avvike fra andre sensorer "signaler fungerer det i samklang med, lagrer maskinen en P0105 trøbbel kode, noe som indikerer en MAP problem. Feilsøke P0105 koden og finne årsaken ved å sjekke noen mulige involverte komponenter, inkludert din MAP sensor. Du trenger
to meter gummislange
Digital multimeter
Hånd vakuumpumpe
Vehicle service manual
Vis flere instruksjoner
en

Finn MAP og TPS sensorer i bilen din. MAP sensor kobles til inntaket manifold på toppen av motoren din med et vakuum slange. Det er et lite, sort firkantet boks med et elektrisk tilkoblingsorgan på den. TPS sensor er festet til den ene siden av spjeldhus på inntak manifold, og er en firkantet boks med en elektrisk kontakt.
2

Sjekk vakuum slanger på motoren din, inkludert MAP sugeslangen , for sprekker, skader, løse tilkoblinger eller obstruksjon. Et vakuum lekkasje kan føre til at MAP sensor til å lese manifoldtrykk som ikke svarer til motorens belastning indikert av TPS. Erstatte eventuelle ødelagte eller blokkerte vakuum slanger.
3 Bruk en liten bit av gummislange for å finne vakuum lekkasjer i motoren din.

Start motoren og lytte etter en hvesende lyd som indikerer et vakuum lekkasje. Ved hjelp av en gummislange på om lag to meter i lengde, legg den ene enden av slangen mot øret og flytte den andre enden rundt motoren for å finne en mulig lekkasje. Et vakuum lekkasje forårsaket av en skadet topplokk eller throttle body pakning kan føre til at kartet konflikt med TPS eller andre sensorens signal også. Slå av motoren.
4

Kontroller elektriske koblinger og ledninger på MAP og TPS sensorer. En løs, dårlig kontakt eller skadet kabling vil gjøre disse sensorene ikke fungerer.
5 Bruk en digital multimeter for å sjekke kartet og TPS elektriske ledninger og spenninger.

Kontroller kablingen på MAP og TPS sensorer for åpne kretser eller shorts ved hjelp av en digital multimeter, følge feilsøkingsprosedyrene i kjøretøyet service manual.
6

Trekk ut støpslet fra MAP sensor . Koble den svarte kabelen til et digitalt voltmeter til bakken pin på MAP sensoren og den røde ledningen av måleren til signalstiften på sensoren. Bruke kjøretøyet service manual for å finne disse pinnene på sensoren. Still ditt digitale meter til 20 volt på DCV (likestrøm spenning) skala.
7

Koble vakuumslangen fra MAP sensor og koble en hånd vakuum pumpe til sin vakuum port.

8

Slå på den digitale måleren og lese måleren display. Det bør være omtrent 4.6 til 4.8 volt. Påfør fem inches Hg vakuum press til sensoren ved hjelp av hånden vakuumpumpe. Denne gangen bør apparatet registrer om 3,75 volt. Påfør 20 inches Hg vakuum press til sensoren ved hjelp av hånden vakuumpumpe. Denne gangen bør apparatet registrer om 1,0 volt. Hvis du ser ulike spenning målinger fra de som er indikert her, bytt MAP sensor.
9

feilsøker din TPS sensor som angitt i kjøretøyet service manual i bruk den digitale måleren. Hvis TPS fungerer, kan det være et problem med ECM din (elektronisk kontroll modul) som er den bilen datamaskinen. Ta bilen til et bilverksted, om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68331.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer