Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

SMC Vs. Glassfiber Resin

SMC, eller ark molding sammensatte, er polyester-baserte glassfiber som brukes i produksjonen av biler og andre transportmetoder. Alle glassfiber harpiks er enten polyester-basert eller epoxy-basert. Polyester-Based Glassfiber Resin

SMC glassfiber harpiks er polyester-basert og brukes til å reparere SMC på biler og andre glassfiber produkter. Dette produktet brukes i forbindelse med fiberglassmatte, tøy eller tape. Det er vanntett og støtsikker. SMC harpiks inntrer 20 til 30 minutter. Utbedringer med dette produktet er sandable raskere enn med epoxy-baserte glassfiber harpiks. En herder må legges til SMC-harpiks før bruk. SMC harpiks kan brukes til å reparere både polyester-baserte og epoxy-baserte glassfiber produkter.
Epoxy-Based Glassfiber Resin

Epoxy-basert glassfiber harpiks er tykk og er ikke klebrig når herdet. Etter herding, kan det være arkivert, pusset og boret. Denne harpiks er utformet for å bli brukt med glassfiber matter, tøy eller tape. En herder må tilsettes. Epoxy-basert harpiks har eksistert mye lenger enn SMC harpiks. Denne type harpiks kan brukes til å reparere elementer laget av epoxy-baserte glassfiber.

Kvalitet Issues

Biler laget av SMC før 2001 hadde mange problemer med maling popping, mikro-sprekker og kratre. SMC polyester-baserte glassfiber er en forbedring fra den forrige epoxy-baserte glassfiber komposittmaterialer i bilindustrien. Siden 2001 har flere forbedringer blitt gjort med SMC komposittmaterialer og produsenter er nær en SMC formel som kan brukes i produksjon av fly.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62801.html

Previous:
Next:

Body Shops