Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Auto Paint Basics

Formålet med billakk ikke bare er å lage en bil ser bra ut, men også å beskytte de underliggende karosserideler fra miljøfarer. Ved reparasjoner og gjenoppretter et kjøretøy ulike typer maling kan vurderes. Original Equipment Manufacturer (OEM) er bilindustrien maling som maling produsenter leverer direkte til en bilprodusent. Ettermarkedet maling er de som brukes til å reparere og pusse opp biler. En del Emaljer

Når blandet for sprøyting, emaljer tendens til å være tykkere enn lakk og anvendes med færre, tykkere strøk. Det er flere fordeler med å emaljer, inkludert kostnaden. Regelmessige én del emaljer er blant de billigste maling til å søke, og arbeidsmarkedet også er kostnadseffektivt fordi emaljer ikke krever rasping og våtsliping. Emaljer, som tørker blankt, er også holdbare, spesielt alkyd emaljer. Alkyd emaljer blir ofte kalt syntetiske emaljer fordi de var de første emaljer å ha harpiks, som ble endret ved å syntetisere med petroleumsprodukter. Det er også akryl emaljer, som er spesielt slitesterke når det brukes med herdere. Ulemper av emaljer er at de kan være vanskeligere å bruke enn lakk og noen prisgunstige emaljer kan bli kortvarig i solen.
Todelt Emaljer

Todelt emaljer kan plasseres i en egen liga. De er svært holdbare og krever tilsetning av en andre komponent, dvs. en herder eller aktivator. Uten en herder, vil malingen ikke tørke. På grunn av holdbarhet, har noen tilpassede butikker byttet fra maleri med lakk for å todelte emaljer. Todelt emaljer er kjent for å ha en hurtig tørking tid og kan ofte være polert til neste dag. De også beholde sine glans i mange år. En største ulempene er imidlertid prisen. Todelt emaljer pleier å være dyrt.

Lakk

Lacquers, som tørker hovedsakelig gjennom fordampning, pleier å være mer utsatt for skade ved løsemidler. Lakken ble populær i 1950 da en mer holdbar akryllakk ble brukt. Imidlertid har miljøhensyn og den høye kvaliteten på todelte emaljer negativt påvirket markedet for lakk. Mens dens popularitet har avtatt, er det noen fordeler. Den har en rask tørketid, det er den enkleste maling å sprøyte, og det kan gjøre blanding og punktreparasjon enklere. En stor ulempe er at lakk gå inn i atmosfæren mer enn noen annen form for maling og er faktisk forbudt i flere stater.
Utstyr og programmer

Uavhengig av type av maling du bruker, er skikkelig ventilasjon av messe eller rom viktig. Men vær sikker på at noen fans har brann-safe motorer som ikke kaster gnister. Iført en maske med et kullfilter er ideelt. Ved bruk av emalje, er overspray vanskelig å fjerne så sørg for å dekke opp noe du ikke ønsker å bli malt og grundig maskere å unngå skadelige deler eller utførelser. Ved bruk av to-komponent emalje, er en spesiell pusteapparat nødvendig, for eksempel en frisk luft system som pumper frisk luft inn i malerens panseret via en slange.
Plukke Paint Colors

Når du skal avgjøre hvilken farge til å male et kjøretøy, bør noen ting vurderes, slik som annenhåndsverdi. Fargene som er valgt fra en chip bok kan bedra så dette er kanskje ikke den beste ruten. Ulike farger kan ha ulik innvirkning på biler. For eksempel kan svart være stor for å skjule noen funksjoner, men det kan også lage en bil ser mindre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62624.html

Previous:
Next:

Body Shops