Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hvordan finne ut om en bil har ABS

Mange bilprodusenter har lagt blokkeringsfrie bremsesystemer (ABS) til rekke sikkerhetsfunksjoner er tilgjengelige i dagens nyere modell biler. ABS inkorporerer en datamaskin kontrolleren til å analysere rotasjon og trekkraft på hvert hjul. I tilfelle av glidning, lar maskinen over pumpingen og fluidsystemet av bremsene for å forbedre evnen til å stoppe og kjøretøyet kontroll. The National Institute for Highway Safety rapporterer at om lag 72 prosent av alle nye biler og 94 prosent av nye lette lastebiler har ABS. Avgjøre om en bil har ABS vil bidra til å øke evnen til å kjøre trygt i ditt eget kjøretøy, en leie eller en lånt bil. I tillegg er denne kunnskapen viktig når du utfører reparasjoner eller ber om service gjennom forhandlere eller uavhengige verksteder. Du trenger
Vehicle Identification Number (VIN)
Bileiere manuell
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk bilens brukerhåndbok for å finne ut om din bil eller Lastebilen har ABS. Noen eiers manualer er ganske generisk og kan inneholde informasjon som ikke gjelder direkte til ditt kjøretøy.
2

Slå tenningen på bilen din uten å starte bilen. Se på lysene som vises på dashbordet. ABS viser ofte opp som en gul farget symbol på instrumentpanelet.
3

Ta bilen til en respektert mekaniker for en inspeksjon. ABS har en separat kontroller og pumpe under bilen som vil være lett synlig for en dyktig profesjonell. Din mekaniker vil følge dine bremseslanger til motorrommet. Dersom bilen din har ABS, vil bremseslanger inn en kontrollboks som ligger i nærheten av motoren.
4

Skriv ned ditt fulle kjøretøy identifikasjonsnummer. Den VIN kan finnes på en plate festet til dashbordet i nærheten av nedre hjørne av frontruten eller på etiketten er festet til føreren side dørpanelet. VIN inneholder hver bit av informasjon om funksjonene på kjøretøyet da det opprinnelig ble produsert. Ring den aktuelle forhandler og gi VIN nummer for å finne ut om bilen har ABS.
5

Tenk på din egen kjøreopplevelse. Hvis du har følt en pumpe eller vibrerende bevegelse i bremsepedalen når du kjører på glatt underlag, kan det hende at ABS har vært engasjerende å gjenvinne trekkraft. Noen anti-lock bremsesystemer lage en summende eller skrapelyd når engasjert.
6

Consult noen bil utleie agenter for full informasjon om sikkerhetsutstyr som er tilgjengelig på noen leid biler. Bremseaktiveringstid under tap av veigrep med en ABS kjøretøy er svært annerledes enn med ikke-ABS biler. ABS krever fast press på bremsepedalen slik at systemet til å fungere. Bremsesystemer uten ABS krever de mer tradisjonelle pumping av bremsepedalen for å gjenoppta kontrollen og kjøretøy trekkraft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/57128.html

Previous:
Next:

auto Bremser