Slik Lavere en Triumph Bonneville T100

Det er to store grunner til at noen ønsker å senke en motorsykkel. Den første er for dragracing, og hvis det er grunnen til at du gjør det, har du sannsynligvis bør ha det gjort profesjonelt. Den andre grunnen er fordi sykkelen er akkurat litt for høyt for deg. The Triumph Bonneville T100 har en setehøyde på 30,5 inches. Generelt sett bør du være i stand til å plassere begge føttene på bakken komfortabelt hvis du har en inseam på ca 30 inches, som setet vil komprimere litt under vekten din. Hvis du trenger en tomme eller så, kan du være i stand til å bare justere preload innstillinger på støtdempere bak. Ellers må du endre hele suspensjon. Du trenger:
Sett av metriske skiftenøkler
Aftermarket støtdempere
Vis flere instruksjoner
Justering av bakdemper forspenning
en

Plasser sykkelen på en sykkel løfte og heve den til bakdekket har helt ryddet bakken.
2

Skyv opp på bakre støtdemper preload justering før du kan slå den. Velg en annen innstilling. Vanligvis vil høyere forspenning gi lavere setehøyde, og lavere i en høyere sittehøyde.
3

Gjenta prosessen for motsatt side sjokk.
4

Senk sykkelen ut av heisen og sitte på den for å teste den.
5 p Hvis det fortsatt er for høy, prøv igjen. Når du har nådd det høyeste preload innstilling, og hvis du fortsatt ikke kan plassere begge føttene flatt på bakken, må du endre suspensjon.
Bytte ut den bakre sjokk

6

Plasser sykkelen på en heis og heve den opp fra bakken slik at begge hjulene ikke lenger berører bakken.
7

Plasser en kloss under bakhjulet.

8

Fjern både toppen og bunnen bolt fra hver sjokk og trekk forsiktig i begge ender av sjokk samtidig. Ikke dra heller, da dette kan føre til at sykkelen å falle av stativet.
9

Installer de nye, kortere støt. Å justere dem, løfte bakhjulet til både topp og bunn monteringshullene er justert på en gang.
10

Bolt de nye sjokk til rammen med bolter som skulle ha kommet med settet. Ikke bruk de gamle boltene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/hydraulics/96944.html

Previous:
Next:

hydraulikk