Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan å spare gass Med en manuell girkasse

Du er bevaring gass så snart du velger en manuell girkasse fordi det legger mindre vekt på bilen enn de fleste automatiske girkasser og er iboende mer effektiv. Du kan øke at drivstoffeffektiviteten enda høyere ved å dyrke bare noen vaner som kan dra nytte av manuell kontroll over hvordan sendingen kommuniserer motorens kraft til drivhjulene. Instruksjoner
en

Cruise i det høyeste giret bilen vil tolerere. Hver omsetning på motoren brenner omtrent samme mengde gass. I første gir, kan motoren din må snu så mange som fire ganger for å slå hjulene en gang. Forholdet jevner ut i omtrent fjerde gir, men i femte kan du selv være å snu hjulene mer enn en gang per omdreining av motoren.
2

Decelerate stedet for bremsing når du kan, enten ved å slakke av på gasspedalen, eller når bilen beveger seg for sakte for at gear, kystfart i nøytral. Motoren din har slått den termiske energien fra brenning av gass til kinetisk energi. Når du treffer bremsene, blir friksjonen kinetisk tilbake til termisk og (unntatt i hybrider) lar det gå til spille i luften. Bremsene blir varme. La motoren gå på tomgang mens momentum bærer bilen til et stoppskilt eller lys avfall mindre. Hvis du tid det riktig og trafikk tillater det, kan du ikke engang å stoppe på lyset og starte på nytt på det verste girutveksling, men kan skifte til tredje eller andre og være på vei tilbake til cruise.

3

Bruk motorbrems --- et lavere gir, høyere ratio --- i stedet for mekanisk bremsing å kontrollere måten tyngdekraften trekker bilen ned en bratt bakke. Hvis motoren protesterer for mye, eller du kommer litt fortere enn du vil, ta på bremsene, men bare en kort stund. På en veldig kort avstamning, slik som å forlate en parkeringsplass, kan det hende du ikke trenger å engasjere overføringen mer enn et øyeblikk i starten, men trå inn clutchen og la Shifter i gir, slik at du kan ta kontroll hvis du må, og i revers, slik at backup lysene være på.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/149188.html

Previous:
Next:

driving tips