Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

GPS Tracker personvern

Forbrukeren GPS-teknologien har utviklet seg raskt de siste ti årene, heve både ros for sine fordeler og bekymring at det kan brukes til å krenke personvernet. Historien av GPS-teknologi

GPS-teknologien ble opprinnelig utviklet for navigering i store fartøy. Utformingen var ment å svare på nasjonalt forsvar behov og militære applikasjoner. Teknologien vist seg nyttig i moderne krigføring. Hvis du bruker en GPS kjøretøy navigasjonsenhet, så er du sikkert kjent med funksjoner som talestyrt navigasjon, rute re-beregnende og automatisk ruting, som hjelpemiddel for å få den tiltenkte reisemål. USA er verdens ledende innen GPS-teknologi. Det brukte mer enn $ 12 milliarder til plassere 24 radiosendere satellitter i geostasjonær bane for å gi grunnlag for systemet. GPS-teknologi har allerede endret mange menneskelige aktiviteter som krever bedre orientering og posisjonering.
Hvordan virker det?

En GPS-navigasjon enheten mottar signaler fra satellitt system for å bestemme Plasseringen av den bestemte enheten. GPS-systemer kan gi breddegrad og lengdegrad data og noen kan også beregne høyde over havet. Limes elektronisk over kart, kan det vise posisjonen til GPS-enheten på en vei eller gate, noe som gjør det nyttig i kjøring.

GPS-satellitter kontinuerlig sender to lavt nivå radiosignaler, betegnet L1 og L2. Sivile GPS bruker L1 frekvens på 1575.42 MHz i UHF-båndet. De store navnene i bransjen er Garmin, Magellan, Jensen og Tomtom. Som i 2010, er de fleste av enhetene produsert i Kina og Taiwan.
P Med utviklingen av denne teknologien, vil noen også bruke en GPS-basert enhet for å spionere på andre. Selv om dette ikke var den opprinnelige tiltenkte bruk, kan det samme konseptet bli implementert i beskyttelse av bevegelige eiendom som biler for å finne dem hvis de blir stjålet. GPS tracking-teknologi er nå engang aktivert i enkelte mobiltelefoner, slik at de kan spores og ligger til enhver tid.
Tracking med GPS

GPS sporing, som er en spinoff fra den opprinnelige bruken av teknologien, har blitt stadig mer populært. På grunn av sin høye kostnader i det siste, det var ute av rekkevidde for daglig forbruker. På grunn av nedgangen i prisen på systemer, bare om alle kan bruke GPS-sporing for en rekke forskjellige applikasjoner, der den menneskelige fantasien setter grenser.
Moralsk og juridisk Hensynet

p Det er en økende striden om hemmelig bruk av denne relativt nye teknologien. Etiske forskere, personvern talsmenn, politi, og tenåringer og foreldre er i odds.

En rettsavgjørelse i California definert denne typen sporing som lovlig. Åtte andre vestlige stater sluttet seg til dette opplegget. US Court of Appeals i District of Columbia Circuit, tok et annet syn, herskende GPS spionere ulovlig. Saken er ventet å til slutt nå den amerikanske høyesterett.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/149131.html

Previous:
Next:

driving tips