Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan Shift en 4X4 lastebil

Pickup lastebiler med firehjulstrekk eller 4x4 (uttales "fire av fire"), kan skifte mellom tannhjul i bilens girkasse eller fra to-wheel drive til firehjulstrekk via overføring tilfelle. Firehjulstrekk fungerer ved en mekanisme i overføre saken koble både foran og bak aksler som i sin tur, distribuere dreiemoment på alle fire hjul. Fordelingen av dreiemoment bidrar til å skape ekstra trekkraft på glatte forhold både på og utenfor veien. I forhold til skiftende, oppstår den eneste variasjonen mellom to-wheel og firehjulsdrevne biler når firehjulstrekk blir engasjert. Du trenger
Truck med firehjulstrekk
Vis flere instruksjoner
Shifting Transmission Gears
en

Fire-by-fire lastebiler kan utstyres med enten en automatisk eller manuell girkasse. Automatiske girkasser er designet for å skifte automatisk etter at sjåføren har flyttet inn i "Drive" gear. Men for maksimal effekt eller motorbrems, kan automatgirkasser manuelt flyttet. For å gjøre dette, flytte girspaken mellom tannhjul som trengs. Forbli i et lavere gir og bygge opp turtall før skiftende for å øke kraft, eller gire ned tannhjul mens du er på en nedoverbakke klasse for å hjelpe bremse bilen.
2

Shift en manuell girkasse ved å trykke inn clutchen pedal og flytte girspaken i gir. Slapp clutchen sakte ut som du plasserer foten på gasspedalen og stadig gi bilen gass mens slippe clutchen.
3

Fortsett å skifte mellom girene for å tillate bremse eller akselerasjon av gjenta prosessen ovenfor.
Shifting inn firehjulstrekk
4

Vurdere lastebilens fire-wheel-drive-systemet. Mange nyere biler er utstyrt med en trykknapp system som krever at sjåføren å bare trykke på en knapp eller skru en knott å engasjere firehjulstrekk. Andre lastebiler må være flyttet inn firehjulstrekk med en overføre saken spak, som vanligvis er plassert på gulvet midt i forsetet området.
5

Shift inn firehjulstrekk bruker trykknapp eller overføre saken spaken kun når bilen ikke er i bevegelse, og overføringen er i "nøytral" gear. Se etter en fire-wheel-drive lys til å lyse på dashbordet, noe som indikerer at fremre og bakre aksler har blitt låst sammen.
6

Lock hjulet huber om lastebilen har manuelt låse navene ved å avslutte bilen og snu rattet på midten av hver foran hub ca 180 grader fra sin opprinnelige posisjon eller til knotten slutter å snu. Et kjøretøy med manuelt låsing huber vil ikke fungere i firehjulstrekk med mindre det har blitt flyttet inn firehjulstrekk og navene har blitt låst.
7

Place bilen i gir og gå videre til test at firehjulstrekk har engasjert. Når veiforholdene ikke lenger nødvendiggjøre bruk av firehjulstrekk, stoppe bilen og skifte ut av firehjulstrekk så snart som mulig. Kjøring på tørre overflater med firehjulstrekk engasjert vil negativt påvirke bilens manøvrerbarhet og føre til unødvendig stress til kjøretøy komponenter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/149132.html

Previous:
Next:

driving tips